Hjælp:Skabelon-sandkassen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
typoer
Nyt afsnit: Test af skabeloner på angivet wikitekst
Linje 17:
 
Hidtil er kun omtalt skabeloner, men moduler med Lua-kode kan på samme kopieres fra modulnavnerummet til sandkassen og testes før brug.
 
== Test af skabeloner på angivet wikitekst ==
 
Man kan også teste virkningen af skabelonerne i ens skabelonkasse på en vilkårligt wikitekst som man indskriver i feltet "Wikitekst" i sandkasse-formularen. Man skal stadig også angive navnet på en artikel eller anden side. Koden på den angivne side bruges ikke, men artiklens eller sidens eventuelle tilknytning til et Wikidata-emne bruges ved visning af Wikiteksten.
 
Denne funktion kan bruges til at teste virkningen af nye eller ændrede skabeloner på artikler hvis deres brug også kræver ændring i artiklerne. For eksempel kan man teste en ny infoboks som bruger Wikidata og som har flere parametre end den gamle version. For at gøre det, skal man placere sine nye og ændrede skabeloner og eventuelle moduler i sandkassen, angiver en artikels navn i feltet ''Vis side'', og koden for en ny infoboks for artiklen i feltet ''Vis wikitekst'', og trykke ''Vis''. Resultatet er at man ser hvordan den nye infoboks vil komme til at se i artiklen, inkl. de data som måtte hentes fra Wikidata.