Maserati: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m Tilføjede Kategori:Modena ved hjælp af Hotcat
Opdatering af modelportefølge med detaljer fra maserati.com og en.wikipedia.org
Linje 3:
[[Fil:Rare Maserati Racer.jpg|thumb|upright|Maserati Racer]]
Virksomhedens hovedsæde er i dag i [[Modena]].
Maserati er siden [[1993]] ejet af [[Fiat]] Group Automobiles. [[V8-motor]]en der bruges i [[Alfa Romeo 8C Competizione]], Ferrari 430, Ferrari 458 og Ferrari California samt Maserati Gran Turismo og Quattroporte er bygget på samme konstruktion.
[[Fil:Maserati Gran Cabrio Goodwood.jpg|thumb|upright|[[Maserati Gran Cabrio]] årgang 2010-model]]
 
Linje 20:
 
== Modeller ==
Modeller i 20132017:
 
'''GhibliGran Turismo''' er enbetegnelsen indstigningsmodel og har navn efterfor en megetvogn varmtil luftstrøm,store derture erog arabisklange for sydvindrejser. '''GhibliGran Turismo''' er en 42-dørs sedancoupe modelmed i4 BMWsæder 5-klassenog god plads på bagsædet.
 
'''Gran TurismoCabrio''' er betegnelsencabrioletversionen foraf en vogn til store rejser. '''Gran Turismo''' er en 2-dørs coupe med 4 sæder og god pladshar softtop bagsædet(stoftag).
 
[[V8-motor]]en der bruges i Maserati Gran Turismo og Gran Cabrio er bygget på samme konstruktion som de der benyttes i [[Alfa Romeo 8C Competizione]], Ferrari 430, Ferrari 458 og Ferrari California.
'''Gran Cabrio''' er cabrioletversionen af Gran Turismo.
 
'''Ghibli''' er Maseratis indstigningsmodel i mellemklassen og har navn efter en meget varm luftstrøm, der er arabisk for sydvind. '''Ghibli''' er en 4-dørs sedan model i BMW 5-klassen og fås også med 4-hjulstræk.
'''Quattroporte''' betyder ganske enkelt ''fire døre'' på italiensk. '''Quattroporte''' er en sportssedan i limousine-klassen.
 
'''Levante''' er den første SUV fra Maserati og har navn efter en østlig vind i den vestlige del af Middelhavet. Levante har permanent 4-hjultræk, der hos Maserati hedder Q4.
 
Begge disse biler leveres med en 60 graders 3,0 liters V6 turbomotor i både benzin (330-450hk/500-580Nm) og diesel (270hk/600Nm) og har en 8-trins gearkasse fra ZF.
 
'''Quattroporte''' betyder ganske enkelt ''fire døre'' på italiensk. '''Quattroporte''' er en sportssedan i limousineBMW 7-klassen.
 
Quattroporte leveres med samme motorer som Ghibli og Levante, samt en 3,8 liters V8 med 530hk/650Nm. Findes også som Q4, der normalt er baghjulstrukket, men kobler forhjulene til efter behov.
 
== Referencer ==