Eugenio Barba: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
billede
m →‎Opvækst mv.: tastefejl/typo/klammer/brackets
Linje 48:
I 1961 tog Barba til [[Warszawa]] i [[Polen]] og studerede teaterinstruktion ved den stastlige teaterskole, men afbrød studiet efter et år for at arbejde sammen med [[Jerzy Grotowski]], der på det tidspunkt var leder af [[Teatr 13 Rzedow]] i [[Opole]]. Barba blev hos Grotowski i tre år og har siden haft et tæt samarbejde med ham.
 
I 1963 tog Barba på den rejse der for alvor skabte grundlaget for hans teaterteori. I [[Indien]] fik han sine første erfaringer med [[Kathakali]], en teaterform han havde hørt omtalt i Vesten. Barba skrev en afhandling om Kathakali som blev publiceret i Itlaien[[Italien]], [[Frankrig]], [[USA]] og [[Danmark]]. Han skrev desuden sin første bog ''Grotowski: In search of a Lost Theatre'' der blev udgivet i Italien og [[Ungarn]] i 1965.
 
Da Barba i 1964 vendte tilbage til [[Oslo]], var det med beslutning om at arbejde med teaterinstruktion, men da han var udlænding opdagede han at han ikke var velkommen i det etablerede norske teatermiljø. Han samlede en gruppe unge skuespilaspiranter, der ikke var blevet optaget på [[Oslo Teater Skole]], og etablerede [[Odin Teatret]] den 1. oktober. Gruppen trænede og lavede prøver i en gammel bunker fra krigen. Her grundlagde gruppen to hjørnestene i deres arbejdsmetode, vokal- og fysisk træning. Deres første forestilling ''Ornitofilene'' af den norske forfatter [[Jens Bjørneboe]], blev spillet i Norge, [[Sverige]], [[Finland]] og Danmark. Efterfølgende blev de inviteret til at arbejde og opholde sig i [[Holstebro]], for der at etablere deres teaterlaboratorium. De blev tilbudt et nedlagt landbrug i udkanten af byen, samt en lille sum penge til at starte op med. [[Odin Teatret]] har stadig base på dette sted og gæstes ofte af kulturpersonligheder fra hele verden.