Statsbiblioteket: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Opdateret
m link
Linje 2:
[[Fil:Læsesalen statsbiblioteket.jpg|thumb|Læsesalen juni 2012 på Statsbiblioteket]]
[[Fil:Bøger på reol ikke ordnet alfabetisk.jpg|thumb|Bøgerne i Statsbibliotekets reoler er ikke ordnet alfabetisk, men efter nummerorden]]
'''Statsbiblioteket''' blev etableret i 1902 og virkede under det navn som [[universitetsbibliotek]] for [[Aarhus Universitet]] og som nationalbibliotek. Biblioteket har betjent forskere, studerende og lånere fra folkebibliotekerne og bedrevet biblioteksfaglig forskning. Fra 2017 er Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek fusioneret under det fælles navn [[Det Kgl. Bibliotek]].
 
== Historie og tal ==
Linje 9:
Pr. 1/1 2017 fusionerede Statsbiblioteket med Det Kongelige Bibliotek. Bibliotekerne skal fremover fungere som én organisation under navnet Det Kgl. Bibliotek.
 
Indtil 1963 havde Statsbiblioteket til huse på Vester Allé i Aarhus i den til formålet nyopførte bygning ”Smykkeskrinet””[[Erhvervsarkivet|Smykkeskrinet]]”, tegnet af arkitekten [[Hack Kampmann]].
 
I 1963 flyttede biblioteket i nye bygninger beliggende i forbindelse med Aarhus Universitet. Det er placeret i den nordlige del af Universitetsparken, hvor det 45 meter høje gule bogtårn med magasiner er et markant vartegn. I parken foran biblioteket er der indrettet underjordiske magasiner.