Jesper Bæhrenz: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Strax: Verlinkung auf DR
Er artiklen skrevet af personen selv? Har udeladt de mest iøjnefaldende "fantast"-beskrivelser som "den ultrapopulære" og "komplet udsolgt"
Linje 1:
{{wikify|dato=januar 2010}}
'''Jesper Bæhrenz''' (født 8. september 1965) er en dansk radiovært, tv-vært, producer, spiludvikler og manuskriptforfatter. Han har over en lang årrække fra starten af 90’erne været en populær radiovært og har både stået bag og medvirket i nogle af Danmarks allermest populære radioprogrammer.
 
Senere har han også været involveret i flere TV-succeser og har interviewet eller arbejdet sammen med en lang række danske og udenlandske superstjerner. Han har gennemført solointerviews med blandt andre Bruce Springsteen, David Bowie, Whitney Houston, U2, Genesis, Smokey Robinson, Phil Collins, Peter Gabriel, Robbie Williams og Annie Lennox.
Linje 26:
”Strax” var en af de mest formidable succeser, P3 nogensinde har haft, og Jesper Bæhrenz’ popularitet steg i takt med programmet. ”Strax” gjorde Jesper Bæhrenz til et navn, alle kendte i Danmark, og gav ham flere lejligheder til også at optræde på TV, for eksempel som vært ved Danmarks Radios nytårsshows fra 1994-1996. Hans popularitet førte også til at han spillede sig selv som radiostemme i et par film, nemlig den Oscar-nominerede Ernst og Lyset ( 1996) og Den Attende (1996).
 
Bæhrenz tog springet tilbage til TV med quizprogrammet ”Stjernetegn”, som han var vært for i 150 episoder, i perioden fra 1996-1997. Faren for at blive quiz-vært for resten af livet fik Jesper til at sige op på [[DR|DRTV]] og tage turen tilbage til radio. Han blev i øvrigt afløst af Keld Heick på ”Stjernetegn”.
 
== Med Et Z ==
 
Jesper Bæhrenz’ store popularitet resulterede i at han fik sit eget radioshow hver lørdag formiddag på P3 i 1997. Programmet hed ”Med et Z”<ref name="radionyt">[http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=11153 Radionyt.com – Daglige nyheder fra radio-verdenen<!-- Bot genereret titel -->]</ref> og trak store lytterskarer til. Programmet var et underholdningsprogram i talkshowgenren, med publikum i studiet, gæster og en række aktiviteter, der tilsammen var med til at bygge programmets livestemning op. For eksempel blev musiknavnene i udsendelsen bedt om at male billeder – og nogle gange også beklædningsgenstande – som så bortauktioneredes til et godt formål (AIDS-fondet). I alt indbragte auktionerne over en million kroner til AIDS-fondet. Billed malet af Michael Hutchence fra INXS, lavet på Ringefestival 1997, få mrd før sin alt for tidlige død. Billedet er stadig i Danmark og til salg igen. En stjernerække af udenlandske musikalske gæster, spillede live i udsendelsen, blandt andre Lenny Kravitz, The Corrs, Sinead O'Connor, Andrew Strong og Genesis. Derudover optrådte også stort alle tidens store, danske musiknavne live i udsendelsen lige fra Thomas Helmig, Kim Larsen, Østkyst Hustlers, Sort Sol, Aqua til TV2. Bæhrenz var selv ophavsmand til konceptet, der var blandt det allerpopulæreste på DR i perioden, med lyttertal der ikke er set siden.
 
== Tæskeholdet ==
Linje 64:
== Stephen K Amos ==
 
Under opholdet i London har Jesper Bæhrenz sammen med Mette Lisby skrevet materiale til den ultrapopulære, britiske stand-up-komiker Stephen K Amos. Udover materiale står Jesper i høj grad bag opbygningen af Stephens shows. I alt er det blevet til to shows, ”Stephen K Amos Gets Next To You”, samt det endnu mere populære Stephen K Amos:You”og ”Find The Funny”, der udover succesen i Storbritannien også førte til en udsolgt turné i Australien samt en DVD-udgivelse på det britiske marked og i Australien.
 
== Los Angeles ==
Linje 70:
I 2009 flyttede Lisby og Bæhrenz til Los Angeles, hvor de fortsætter deres aktiviteter i VIVE Productions. Parret arbejder på flere filmmanuskripter og TV koncepter.
 
I 2009 skabte parret den skandinaviske version af den meget populære Disney Channel-sitcom ”As The Bell Rings”, hvortil de også skrev manuskripterne til første sæsons 25 afsnit. Serien får titlen ”Når klokken ringer” i Skandinavien og harhavde premiere i februar 2010.
 
== Eksterne links ==