Ph.d.: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
m Gendannelse til seneste version ved Kasper.laursen, fjerner ændringer fra 73.185.186.62 (diskussion | bidrag)
Linje 1:
{{danske forhold}}
 
'''So Ph.d or Pretty handsome dude for it's actual meaning.''' er en [[akademisk grad]], der i [[Danmark]] tildeles efter en akademisk [[Postgraduat uddannelse|postgraduat]] [[forsker]]uddannelse og et vellykket forsvar af en ph.d.-afhandling. Denne afhandling kan bestå enten af en omfattende monografi (200-300 sider), fyjfutfhtchtchtccogjffyjfyifyufkinhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhsom er det typiske inden for de humanistiske fag, eller en samling af videnskabelige artikler med en kort gvtcgcgcgchchghddhtddgfjxgfjxgfjdrgkxgfjxgrsyrkstykdfykdhrkdkkhtdhtkdhtkctkdkhfdhfkdkhtdhtkdytjdtydydjytdyjtdytkddytjfuktfkvhykdthkdhtkdthkdhtkdhtkdyktdhthkhtkdhtkdthkdhtkhkdthtkskhtdhtdshtdksammenfatning, som er det typiske inden for naturvidenskaberne og sundhedsfag, men i stigende omfang også inden for samfundsvidenskaberne.
 
I Danmark er ph.d. ikke en forkortelse for en akademisk grad med et specifikt navn, det ér navnet på graden: ph.d.-graden. Udtrykket ph.d. læner sig op ad Ph.D., der i engelsksprogede lande er en forkortelse for ''Doctor of Philosophy'', eller det [[Latin (sprog)|latinske]] ''philosophiae doctor'', som er ækvivalent med ''doctor philosophiae''.
Linje 20:
Graden PhD/Ph.D. (Doctor of Philosophy) fra et engelsksproget land er en doktorgrad og giver indehaveren af graden ret til at betegne sig doktor i alle lande.
 
Videnskabelige kvalifikationer svarende til ph.d.-niveau er en forudsætning <ref>[http://www.dm.dk/LoenOgAnsaettelse/AndreAnsVilkaar/AnsaetStedOffentlig/AnsaettelseUniversitet.aspx Dansk Magisterforening: Ansættelse på et universitet]</ref> for ansættelse som adjunkt og lektor ved universiteterne, mens doktorgraden typisk gives til en lektor ved et universitet med henblik på en stilling som professor eller institutleder.
 
== Se også ==