Britannic: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Bot: Fjerner {{Link FA}} da Wikidata nu bruges i stedet for.
mNo edit summary
Linje 2:
'''''HMHS Britannic''''' var en engelsk damper og søsterskib til ''[[Titanic (skib)|Titanic]]'' og ''[[RMS Olympic|Olympic]]''.
 
Skibet blev søsat den [[26. april]] [[1914]], men før det kunne begynde på rutesejlads, brød [[1. verdenskrig]] ud, og skibet blev indsat som [[hospitalsskib]]. Den [[21. november]] [[1916]] ramte det en tysk mine i [[Kea-kanalen]] ved [[Grækenland]], og sank i løbet af 55 minutter. grunden til det var at man havde åbnet en masse koøjer hvilket var i strid mod reglerne.
 
Efter ''Titanics'' forlis havde man udstyret skibet med tilstrækkeligt antal redningsbåde, og de eneste omkomne var 30 personer, som var i to [[redningsbåd]]e, der blev sat i vandet, før skibet stod stille, og som derfor blev suget ind i skruen.
 
Hvad der også hjalp i forhold til ''Titanics'' forlis var, at skibet var relativt tæt på land, og at vandet var varmere.
 
[[HMHS Britannic]]
 
Britannic skulle lige som sine søstre være en luksus liner (den mulighed fik hun dog aldrig) men bare med nogle få ændringer hun skulle blive en halv meter længere hvilket fik hende op på en vægt af 55.000 bruttoton. Hun skulle blive mere luksuseriøs (der skulle FX.havde stået et ovl ved grand staircase og hun skulle også få et lidt anderledes design.
{{Commonscat|Britannic (ship, 1915)}}