Sankt Willibrord: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Rmir2 (diskussion | bidrag)
m rettet intern henvisning
Rmir2 (diskussion | bidrag)
m rettet intern henvisning
Linje 10:
Efter, at missionen var etableret, rejste Willibrord til [[Rom]] for at få støtte fra pave [[Sergius I]]. Han fik [[relikvie]]r med sig, som var nødvendige for at kunne oprette permanente [[alter|altre]] i kirker, som blev bygget.
 
Mens Willibrord var i Rom, var Swithbert blevet bispeviet. I [[693]] havde Wilfrid nemlig ordineret ham som missionsbiskop under et ophold i England. Det kan se ud til, at Pipin ikke satte pris på dette, for Swithbert flyttede hurtigt længere op langs Rhinen, mens Willibrord fortsatte i Friesland. I [[695]] drog han igen til Rom med et brev fra Pipin, som anbefalede, at han blev bispeviet. Den [[21. november]] [[695]] blev han konsekreret som ærkebiskop for friserne, og Sergius overrakte [[pallium|palliet]] til ham. Fordi den nærmeste mindedag var den [[23. november]], for pave [[KlemensPave Clemens 1.|Clemens I]], fik han navnet KlemensClemens tillagt sit dåbsnavn.
 
Efter blot to uger i Rom rejste han tilbage med mandat til at organisere kirken i Friesland. Han brugte [[Canterbury ærkebispedømme]] som model og oprettede [[suffragan]]sæder i udkanten. Af Pipin fik han fæstningen [[Wiltaberg]], senere Utrecht, som sæde.