Concerto Copenhagen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m infoboks
m WPCleaner v1.39 - Fixed using WP:WPCW (Overskrift starter med et "=")
Linje 13:
'''Concerto Copenhagen''', også kendt som '''CoCo''', er et professionelt [[symfoniorkester]] baseret i [[København]] og grundlagt i 1991.
 
== Orkestrets stil og medlemmer ==
Orkestret spiller fortrinsvis musik fra [[Barokmusik|1700-tallet]] og tilstræber et autentisk 1700-talsudtryk ved at spille på instrumenter, der er tidstypiske for den tid, ved at bemande orkestret efter barokkens normer og ved at udnytte tilgængelig viden om datidens opførelsespraksis. Originale fortolkninger og en stærk evne til at kommunikere med publikum er blandt Concerto Copenhagens kendetegn – den gamle musik gøres vital, relevant og nutidig. Det er anerkendt som et af nutidens bedste på dette område.
 
Linje 20:
Fra 2015 til medio 2017 er den danske komponist [[Karl Aage Rasmussen]] tilknyttet som huskomponist. Han har både leveret nykomponeret musik, der er tilpasset orkestrets besætning og spillestil, samt bearbejdelser af musik fra baroktiden.
 
== Finansiering og virke ==
Orkestret er finansieret af [[Statens Kunstfond]] med ca. 20%, private sponsorer med ca. 20% og egenindtægter ca. 60% (2017). Det har en ret intensiv koncertaktivitet. I 2016 spillede det således 21 enkeltstående koncerter eller serier, der bestod af teaterforestillinger eller festivaler eller turneer til udlandet, [[USA]], [[Japan]], [[Brasilien]], [[Mexico]], [[Australien]] og [[Kina]]
 
Igennem årene har man samarbejdet med en række kendte kor, solister og dirigenter som: [[Emma Kirkby]], [[Andreas Scholl]], [[Anne Sofie von Otter]], [[Andrew Manze]], [[Reinhard Goebel]], [[Ronald Brautigam]], [[Jordi Savall]] og [[Alfredo Bernardini]], som p.t. er ensemblets 1. gæstedirigent.
 
== CD-indspilninger (ikke komplet) ==
* [http://www.dacapo-records.dk/da/artist-concerto-copenhagen.aspx Dacapo]
* [https://www.jpc.de/s/concerto+copenhagen CPO]
Linje 31:
* [https://coco.dk/diskography/ På eget netsted]
 
== Kilder og eksterne henvisninger ==
* [http://www.coco.dk/ Eget netsted]
* [https://www.facebook.com/concertocopenhagen CoCo på Facebook]