Klit (roman): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Fjerner link: Transformation
Linje 106:
Den kombinerede militære [[ekspertise]] som Paul Muad'dib og Gurney Halleck står har muliggjort at frimenerne næsten stopper transporten og udvindingen af melange til imperiet. Det tvinger kejseren til at bringe alle hans Sardaukarer til Arrakis sammen med udkommanderede militære styrker fra samtlige adelige huse i imperiet; melange-handelen må og skal i gang igen. Det lykkes en Sardaukar-styrke at dræbe Pauls søn og at tage hans søster til fange.
 
Efter at kejseren selv er landet finder det endelige slag sted; slaget ved Arrakeen. Ved brug af [[atomvåben]] laver han et hul i skjoldmuren[[skjoldmur]]en som omgiver og beskytter hovedstaden, Arrakeen, mod storme og sandorme. Derefter angriber frimenerne byen i ly af en sandstorm, ridende på de gigantiske sandorme, gennem hullet i skjoldet. Stormen kortslutter Sardaukarernes defensive skjolde og nedkæmpes af frimenerne. Kejseren må overgive sig, men styrkerne fra imperiets ''Landsraad'' kredser stadigt om planeten. Under kampen lykkes det Pauls søster at undslippe fangenskab efter at hun har slået baron Harkonnen ihjel. Han viser sig siden at have været Pauls og hendes bedstefader.
 
Baron Harkonnens nevø, Feud-Ratha, udfordrer Paul til duel som han regner med selv at kunne vinde qua sin kunnen som erfaren [[gladiator]]. At udfordre til duel er en etableret tradition og ret som Paul kan derfor dårligt kan afslå selvom han i et syn forudser sin egen mulige død; Paul overvinder dog den forrædderiske Feud-Ratha. Ved at true med at ødelægge krydderiet melange tvinger han kejseren fra tronen og rumrejse-lauget til at acceptere sig selv som kejser. For at slå sin nye position som kejser fast gifter Paul sig med kejserens ældste datter, prinsesse Irulan, men det er [[proforma]] og forholdet til hans frimener-kone Chani ændres ikke. Et af den nye kejsers politiske mål er at omdanne frimnernes Arrakis til en smuk have, men dog bevare ørkenen til planetens gigantiske sandormen – og melangen.