P.G. Bang: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
mNo edit summary
Linje 24:
|fodnoter =
}}
'''Peter Georg [[Bang]]''' ([[7. oktober]] [[1797]] i [[København]] – [[2. april]] [[1861]] sammesteds) var en [[Danmark|dansk]] [[jurist]] og [[konservatisme|konservativ]] [[politiker]], der var [[Danmarks statsminister|Danmarks fjerde [[statsminister]] fra [[1854]] til [[1856]] (først med titel af [[premierminister]], fra [[1855]] med titel af [[konseilspræsident]]. Han var desuden [[professor]] i [[romerret]] ved [[Københavns Universitet]] og fra [[1836]] til [[1845]] var han direktør for [[Nationalbanken]].
 
== Uddannelse ==
Linje 40:
på bagtrinet af en [[omnibus]] fra [[Amagertorv]], og hvis da nogen på grund af den guldtressede hue forvekslede den jævne mand for konduktøren, følte han sig på ingen måde fornærmet derved, men hjalp folk godmodig med deres pakker. Som taler kunne han undertiden opnå en ikke ubetydelig virkning ved sin argumentations sunde styrke og ved den ærlighed og ligefremhed, hvormed han fremførte sine tanker.
 
Han døde i 1861 og er begravet på [[Assistens Kirkegård]]. Efter hans død blev ''[[Peter Bangs Vej]]'' (tidligere Klammerivej) på [[Frederiksberg]] i [[1868]] opkaldt efter ham.
 
{{start box}}