Supermarine Spitfire: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Link til RR Merlin
Linje 41:
I første halvdel af [[1930'erne]] var alle [[Royal Air Force|britiske]] [[jagerfly]] stadig [[biplan]]er, og da [[Tyskland]] var begyndt at udvikle [[monoplan]]er med lukket [[cockpit]] og høj tophastighed (bl.a. Messerschmitt Bf-109), var tiden inde til at skabe et modstykke.
 
Den første [[prototype]] (nr. 224 fra [[1933]]) var med 'mågevinger' (vinger med et opadvendt 'knæk' nær flykroppen, mest kendt fra den tyske [[Ju 87]]), fast understel og 2-bladet propel, men motorkølingen var upålidelig, og flyet var langsomt og manglede motorkraft.
 
Andet udkast var tættere på slutresultatet. Et slankt fly med lavtsiddende vinger, lukket cockpit, der gik fladt over i bagkroppen, og en nyudviklet V12-motor fra [[Rolls-Royce]]. Det fløj første gang 5. marts 1936 og blev grundlaget for produktionen efter en række forbedringer. Selve grundkonstruktionen var en ''monocoque'' (enkeltskal), hvorom flykroppens sider blev bygget uden indre stivere, og hvor [[spant]]erne sammen med aluminiumsbeklædningen gav styrken (samme teknik, passagerflyet DC-3 blev lavet med). Vingerne var boltet direkte på kroppen og havde ingen midtersektion (tværgående bjælker fra vinge til vinge).