Figurer i Matador: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 265:
Hun medvirker i syv afsnit fra nummer 13 til 23. Rollen spilles af [[Lane Lind]].
 
Jenny (hvis efternavn ikke kendes) er gift med en kørelærer og veninde med Iben Skjern. Hun er en løssluppen og frisindet kvinde, deltagersom med Iben meddeltager tili ridning og fester. Hun fører bilenbil i beruset tilstand og kører galt efter en fest; med i bilen er også Iben, Jørgen Varnæs og Mogens Lamborg.
 
==== Agnes Jensen ====
Linje 290:
Holger Jørgensen medvirker i tre afsnit. Første gang i afsnit 6 "Opmarch" og sidste gang i afsnit 17 "De voksnes rækker". Rollen spilles af [[John Martinus]].
 
Holger Jørgensen har været gift med Ingeborg, som han har mødt i Vordingborg. Sammen har de datteren Ellen. Grisehandler Larsen har, før seriens start, betalt Holger et større beløb, for at denne ville holde sig væk fra Ingeborg og Ellen. Siden har Holger været i fængsel for bedrageri, men efter at han er blevet løsladt, tager han til Korsbæk, hvor han får arbejde ved Korn- og Foderstofforretningen. Både Ingeborg forældre og hendes nuværende mand forsøger at få ham væk, og hahan bliver overtalt til at tage til [[Canada]]. Holger får dog ikke lov til at immigrere pga. sin plettede straffeattest, og han bliver ansat på grønttorvet hos en grosserer, som får ham ind i det danske nazistparti. Han vender på et tidspunkt tilbage til Korsbæk, hvor han marcherer med nazistpartiet i byens gader.
 
Da Danmark bliver besat af tyskerne, melder Holger sig som dansk SS-frivillig og han gør bl.a. tjeneste i [[Regiment 24 Danmark|Regiment Nordland]]. Han falder senere på Østfronten, og en af hans soldaterkammerater, Bent Godtfredsen, spillet af [[Ib Mossin]], opsøger hans datter Ellen for at aflevere en gave som en sidste hilsen.