Wikipedia:Landsbybrønden/Gyldendal lukker Den Store Danske: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
AnetteM (diskussion | bidrag)
mNo edit summary
Linje 63:
:::::::- Jeg forstår stadig ikke behovet for så offensivt at kritisere Gyldendal og Den Store Danske for at levere en gratis encyklopædi på internettet. Det er ikke emnet for dette indlæg af SorenRK. Nogen Wikipedia-skribenter mener åbenbart, at den amerikanske fond Wikimedia Commons skal have eneret på at udgive en dansksproget encyklopædi.
:::::::- ''"Kendsgerningen er, at dansk Wikipedia vokser og udvikler sig fortsat i rask tempo, hver dag hele året rundt."'' - Helt enig, dansk Wikipedia bliver større og større, men kvaliteten og troværdigheden stiger ikke. --[[Bruger:AnetteM|AnetteM]] ([[Brugerdiskussion:AnetteM|diskussion]]) 1. sep 2017, 23:34 (CEST)
 
Jeg tillater meg å komme med en ny kommentar, siden min første var en slik suksess... :-( Først litt om min bakgrunn: Jeg begynte å bidra til Wikipedia i 2004 og totalt har jeg over 90 tusen redigeringer globalt. Jeg har også av vår norske støtteforening Wikimedia Norge (som jeg tok initiativet til å starte) sammen med en annen bidragsyter blitt utnevnt til årets Wikipedianer 2016, det må vel bety at jeg ikke har gjort alt for mye galt. Totalt har jeg brukt minst 6 årsverk på Wikipedia og kommer til å legge ned flere i årene som kommer.
 
Så hvem anser jeg som best av nettleksikon i Norge, Wikipedia på bokmål eller ''Store norske leksikon'' (SNL)? Det er ingen tvil om hva jeg ønsker å svare - Wikipedia på bokmål - og det er heller ingen tvil om hva jeg må svare om jeg skal være ærlig - SNL. Jeg er ganske sikker på at det samme gjelder i Danmark, ikke minst fordi dere har færre artikler enn oss, færre bidragsytere og generelt et lavere nivå på arbeidet med kvalitet. Om noen ønsker å diskutere dette med meg (dvs. hvorfor SNL og DSD er bedre) kan jeg det, men det bør være så åpenbart at det har svært liten hensikt.
 
Betyr det at Wikipedia på dansk bør legges ned? Nei. Men det betyr at dere bør (som vi har gjort) anerkjenne verdien av å ha en god konkurrent, verdien av å ha et ''offisielt anerkjent leksikon''. Det er slett ikke sikkert at det er Wikipedia på dansk som får den tittelen om ''Den Store Danske'' forsvinner, sannsynligvis forsvinner hele tittelen.
 
Så hva bør dere gjøre - ikke for ''Den Store Danske'' - men for deres egen del? Dere bør gjøre hva dere kan for å støtte de, f.eks ved et støtteopprop, og gjøre klart i media at dere støtter at Den Store Danske fortsetter, om nødvendig med statlige midler. Språk er kultur, og dansk kultur trenger to uavhengige nettleksikon. [[Bruger:Ulflarsen|Ulflarsen]] ([[Brugerdiskussion:Ulflarsen|diskussion]]) 2. sep 2017, 00:16 (CEST)