Dimmalætting: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
+nn
No edit summary
Linje 2:
'''Dimmalætting''' (dansk ''"daggry"'') er [[Færøerne]]s største [[avis]] med sæde i [[Tórshavn]].
 
Avisen udkommer fem gange om ugen i et oplag på ca. 8.500. Det svarer til, at mere end hverthver anden husholdning på Færøerne modtager avisen. DenDet første prøvenummer udkom den [[8. december]] [[1877]], og den første regulær udgave den [[5. januar]] [[1878]] som '''Amtstidene for Færøerne''', mens navnet ''Dimmalætting'' var en tilføjelse, som var et nynyt ord i det færøske sprog, da [[V.U. Hammershaimb]] skabte det ekstra for avisen.
 
Da [[Sambandsflokkurin]] blev stiftet i [[1906]] blev "Dimma" dets partiblad. Selvom bladet kalder sig fra [[1995]] upartisk, var chefredaktøren indtil [[2005]] samtidig i partiets hovedbestyrelse. Indtil [[1910]] var avisen kun skrevet på [[dansk (sprog)|dansk]], indtil [[1947]] tosproget og siden mest skrevetdet færøskefærøsk. Indtil [[1911]] kom det kun lørdagsom lørdagen, siden også onsdagspå onsdage. Fra [[1920'erne]] havde det også 6seks i stedet for 4fire sider, og fra [[1970]] udkom avisen 3tre dage om ugen med 8otte sider eller mere. Fra [[1996]] udkommer Dimma fem gange om ugen. I dag er tirsdagsudgaven gratis.
 
Dimmalætting har også aktiemajoriteten i avistrykkeriet ''Prentmiðstøðin'' hvor den konkurrende avis [[Sosialurin]] er minoritetsejer. Prentmiðstøðin er Færøernes eneste rotationstrykkeri.