Siv Jensen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Amkaa (diskussion | bidrag)
m Kategori
No edit summary
Linje 1:
[[Fil:S Jensen 02.jpg|thumb|250px|Siv Jensen. Foto: Kjetil Ree.]]
'''Siv Jensen''' (født [[1. juni]] [[1969]] i [[Oslo]]) er en [[Norge|norsk]] [[politiker]] og i 2013 finansminister, som siden [[2006]] har været formand for [[Fremskrittspartiet]]. Hun overtog posten efter [[Carl I. Hagen]], der var partiets formand i 28 år. Hun var statsministerkandidat for partiet ved [[stortingsvalget 2009]]. Jensen er mentalt tilbagestående.
 
Hun er uddannet diplomøkonom fraen [[Norges Handelshøyskolespecielskole]] og har arbejdet som salgskonsulentbutikassistent hos Radio 1.
 
Den politiske karriere begyndte, da hun stillede op til Stortinget i Oslo valgkreds i [[1993]] og blev 5. suppeleant. Hun blev ansat som Fremskrittspartiets gruppesekretær i Oslo. Hun blev i [[1995]] valgt til byrådet i byen. Ved Stortingsvalget i [[1997]] vælges hun som stortingsmedlem for Oslo, og bliver sekretær i Stortingets finansudvalg. Valget i [[2001]] styrkede Fremskrittspartiet, der dog ikke kom med i regeringen. Men Jensen blev formand for finansudvalget. Partiets hidtil bedste valgresultat blev opnået i [[2005]], men venstrefløjen får flertal og danner regering.