Tine Lindhardt: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Tilføjede Kategori:Personer i Kraks Blå Bog ved hjælp af Hotcat
m Mere udførlig levnedsbeskrivelse - flere CV-oplysninger og opdatering af ægtefælles død. Der er desuden anført en række eksterne kildehenvisninger.
Linje 23:
|forgænger = [[Kresten Drejergaard]]
|efterfølger =
}}<gallery>
}}
Fil:Tine Lindhardt 20121109 (1).jpg|Biskop Tine Lindhardt Foto: Ard Jongsma, Fyens Stift, 2013
'''Tine Lindhardt''' (født [[16. november]] [[1957]] i [[Nørresundby]]) er en [[Danmark|dansk]] [[teolog]], gift med biskop emeritus [[Jan Lindhardt]].
Fil:Tine Lindhardt 20121109 (3).jpg|Biskop Tine Lindshardt
</gallery>'''Tine Lindhardt''' (født [[16. november]] [[1957]] i [[Nørresundby]]) ersiden en4. [[Danmark|dansk]]november [[teolog]], gift med2012 biskop emeritusover [[JanFyens Lindhardt]].Stift
 
Tine Lindhardt blev i 1984 cand.theol fra Århus Universitet. Hun blev ordineret i Viborg Domkirke i 1985, og havde herefter præsteembeder i Rind, Herning, Hadsten, Horsens og Ballerup.
Tine Lindhardt valgtes [[9. oktober]] [[2012]] til [[biskop]] over [[Fyens Stift]]. Hun bispeviedes [[4. november]] i [[Odense Domkirke]].
 
I 1998 blev hun vært og tilrettelægger i Danmarks Radio på programmet "Mennesker og tro" og i 2003 blev hun generalsekretær i Bibelselskabet, hvor hun bl.a. var med til at oversætte og udgive en nudansk udgave af Det Nye Testamente, "Den Nye Aftale". Samtidig tog hun uddannelse i ledelse. I 2010 blev hun sognepræst ved Fredens Kirke i Odense, og i 2012 blev hun valgt til biskop over Fyens Stift.
 
Sideløbende med sine forskellige embeder og job har Tine Lindhardt undervist i faget "Gammel Testamente" på Det Teologiske Fakultet i Århus.
 
Tine Lindhardt holder foredrag om kirke, kultur, Bibel og samfund, og har skrevet artikler og bøger om samme emner. Hun er fortaler for kulturkristendom og for at gøre tærsklen til kirken lavere.
 
Hun var gift med biskop emeritus [[Jan Lindhardt]], som døde i 2014. Sammen har de sønnerne Lars Gustav Lindhardt (født 1987), som er sognepræst og Frederik Lindhardt (født 1989), som er kandidat i retorik og konsulent inden for ledelse og kommunikation.
 
== Eksterne henvisninger ==
{{Commonscat|Tine Lindhardt}}
* [http://www.fyensstift.dk/biskoppen/ Biskoppen] på Fyens Stifts hjemmeside
* Kirken i konkurrence: https://www.fyensstift.dk/biskoppen/udtalelser-artikler-og-debat/kirken-i-konkurrence
* Kirken binder ikke nogen: https://www.fyens.dk/debat/Kirken-binder-ikke-nogen/artikel/3064395
* Tine Lindhardts begravelsestale for Jan Lindhardt: https://www.kristeligt-dagblad.dk/biskop-og-menneske/2014-11-24/tine-lindhardts-begravelsesprædiken-for-jan-lindhardt
* Tine Lindhardt bliver ny biskop på Fyn: http://politiken.dk/indland/art5410542/Tine-Lindhardt-bliver-ny-biskop-på-Fyn
* Hvordan fornyr vi kirken igen: https://www.fyensstift.dk/biskoppen/udtalelser-artikler-og-debat/biskoppens-nytaarstale-2017
* Søstrene Bisp slår teser op: https://www.fyensstift.dk/biskoppen/tv-serien-soestrene-bisp-slaar-teser-op
* Anmeldelse af "Herrens Veje": https://www.fyens.dk/Kultur-Danmark/Herrens-veje-Nu-maa-alle-vi-som-holder-af-folkekirken-komme-frem-i-skoene/artikel/3189632
 
{{-}}