Astrologi: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
jeg hat totalt ændret det
Linje 1:
RHY THY MYT SYNDROM
{{eftersyn|dato=juli 2012}}
[[Fil:Cellarius ptolemaic system.jpg|thumb|Andreas Cellarius' ''Harmonia Macrocosmica'' (1660/61) med [[Jorden]] i centrum af [[solsystemet]] og de astrologiske stjernetegn.]]
'''Astrologi''' (fra græsk: αστρολογία = άστρον, astron, "stjerne" + λόγος, logos, "ord") eller stjernetyderkunst er navnet på adskillige [[esoterisk]]e og [[pseudovidenskab]]elige [[tradition]]er eller [[system]]er ifølge hvilke kendskab til [[himmellegeme]]rs, primært [[Planeter (astrologi)|solen, månen og planeternes]] indbyrdes positioner og relative bevægelser kan bruges til at forklare menneskelige egenskaber og til dels forudsige vigtige begivenheder i et menneskes liv. En udøver af astrologi kaldes en astrolog.
 
rhy thy myt syndrom er en syndrom, for mennesker der har allergener mod vand. ikke direkte væsken, og det betyder ikke nødvendigvis ikke at påvirke sådan at man ikke kan drikke væsken vand. der er et minderal i regnvand ved navn lucadian. lucadian går ind og sætter sig mellem nerverne og så går det smadder ondt, eller retter sagt det kilder en smule.
== Traditionel astrologi ==
[[Fil:Anatomical Man.jpg|thumb|Det anatomiske-astrologiske menneske i [[medicinsk astrologi]].]]
 
en meget sær sygdom som 1 ud af 3000 har. Rhy thy myt syndromen har ikke direkte en modvirkening men mere en smertestillende.
Den vesterlandske astrologi henter sit indhold fra den græske [[mytologi]], og det gør dele af den indiske, dvs. vediske mærkeligt nok også, men man må tænke på, at grækerne sad på [[Lilleasien]], og at der var tale om ét stort indo-persisk område, før [[Islam]] kom til, således at de to sprogområder grænsede op til hinanden. Forskellen på den vesterlandske og indiske astrologi er groft sagt, at man i den vesterlandske følger [[præcession]]en og dermed årstiderne ([[Tropisk år|tropisk]] astrologi), medens man i den indiske orienterer sig efter fiksstjernerne ([[Siderisk omløbstid|siderisk]] astrologi), således at tegnene, der i øvrigt har samme navne, ligger fast i forhold til fiksstjernekredsen. Desuden er Zodiaken i den indiske astrologi inddelt i 27 såkaldte månehuse.
 
[[Kinesisk astrologi]] er baseret på en tolvårsrytme svarende til et omløb af planeten [[Jupiter (planet)|Jupiter]]. I den [[keltisk]]e astrologi opereres med 13 tegn.
 
Astrologien blev tidligere tillagt stor betydning. Ligesom [[alkymi]]en med nogen ret kan ses som forløber for [[kemi]]en, kan astrologien siges at have affødt [[astronomi]]en, og indtil slutningen af [[middelalder]]en skelnede man ikke mellem astrologi og astronomi. Endnu i [[renæssance]]n nød astrologien betydelig anseelse. Eksempelvis virkede [[Tycho Brahe]] som hofastrolog, samtidig med at han grundlagde den moderne astronomi.
 
== Moderne vesterlandsk astrologi ==
 
I vore dage praktiseres astrologien stadig. De fleste danske [[ugeblad]]e og [[tidsskrift|magasiner]] bringer de meget populære stjernetegnshoroskoper. Ifølge professionelle astrologer er det dog kun individuelle [[horoskop]]er baseret på en personers fødested og fødselstidspunkt der kan tillægges værdi som kilde til selvindsigt og terapeutisk værktøj.