Paulus' Brev til Kolossenserne: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
formenlig er rettet til formentlig osv.
Linje 1:
'''Kolossenserbrevet''' er et af [[Paulus' fangeskabsbrevefangenskabsbreve]]. Det er skrevet til menigheden i [[Kolossæ]] ved [[floden Lykus]] i [[Lilleasien]] i det nuværende [[Tyrkiet]]. Byen lå ca. 175 km øst for den romerske metropol [[Efesos]]. Byen blev formenligformentlig lagt øde af et jordskælv i 60-61 e. Kr.<ref>Legarth, Peter V. ''Kolossenserbrevet og Brevet til Filemon'', [[Credo Forlag]], København 1995, side 13-14.</ref> Brevet bliver sendt med [[Tykikos]], som desuden skulle transportereføre den bortløbne slave [[Onesimos]] tilbage til sine herre [[Filemon (Bibelen)|Filemon]].
 
Årsagen til brevetBrevet er en advarsel om at lademod forførende [[filosofi]] eller vranglære komme- indmåske [[gnosticisme]]n) - i menigheden. Hvad den truende vranglære indebar er mere uvist, idetda brevet selv kun giver en meget overfladisk præsentationbeskrivelse af lærenden.
 
BrevetsBrevskriveren vidnerer selv klart om at forfatteren ervist [[Paulus]]. Dette er dog blevet draget i tvivl, men tekstenTeksten har tydelige spor i stil, sprog og indhold, som peger på atham. Paulus er forfatter, ogDet er formentlig affattetskrevet i et fængsel i [[Rom]] mellem år 59 og 61.<ref>Legarth, Peter V. ''Kolossenserbrevet og Brevet til Filemon'', Credo Forlag, København 1995, side 31.</ref>
 
== Noter ==