Peter Eszterhás: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Klg (diskussion | bidrag)
mNo edit summary
Klg (diskussion | bidrag)
mNo edit summary
Linje 10:
Peter Eszterhás giftede sig igen i 1986 med ungarske Agnes Eszterhás (født Spitzer), der arbejder som systemplanlægger. De bor på Østerbro i København.
 
Peter Eszterhás' spændvidde som instruktør har været stor og opgaverne mangfoldige. Fra den nyere danske dramatik som "Marx og Coca-cola" på [[Det kongelige Teater]] til en række operaer på [[Den Jyske Opera]]. På TV instruerede han bl. a. "Spaghetti" og "Alle elsker Debbie." På Radioteatret var han i front da stereoen blev indført, og her kan nævnes forestillinger som "Den kaukasiske kridtcirkel" af [[Bertolt Brecht]][http://www.europainfo.dk/kendte_europaere/tyskland_bertolt_brecht.htm], Dostojevskijs "Forbrydelse og straf", som han dramatiserede for radio, og [[Astrid Lindgren]]s "Brødrene Løvehjerte", som han også skrev manuskriptet til og fik godkendt af Astrid Lindgren. I "Brødrene Løvehjerte" valgte han sin egen søn til at spille hovedrollen som den lille syge dreng Tvebak. Siden Peter Eszterhás i starten af 90erne instruerede "[[Gøngehøvdingen (tv-serie)|Gøngehøvdingen]]" for TV-teatret, en dramatisering af [[Carit Etlar]]s roman ved Bjarne O. Henriksen og Gert Henriksen, har han dog ikke beskæftiget sig ret meget med teater.
 
I de seneste år har Peter Eszterhás mest gjort sig bemærket som en fremragende oversætter af ungarsk litteratur, og har bl.a. oversat bøger af sin næsten navnefælle forfatteren Péter Esterházy[http://www.http://en.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9ter_Esterh%C3%A1zy] og [[nobelpris]]modtageren Imre Kertész<ref>[http://www.batzer.dk/VisAnmeldelser.asp?Bogid=59 Anmeldelse af Imre Kertész' bog]</ref>.