Sagnhelt: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
småret
skjfælskjfkljagajaldfgljsf
Linje 1:
'''Sagnhelte''' findes i mange kulturkredse fra de ældste som den [[babylon]]ske [[Gilgamesh]] til den [[fransk (sprog)|fransk]]-[[Engelsk (sprog)|engelske]] [[Kong Arthur]]. Der findes talrige fællestræk. Heltene er dødelige, men mellem det guddommelige og det menneskelige (med få undtagelser som [[Herakles]]). Helteskikkelserne har næsten altid et aristokratisk livssyn: de er pga. deres herkomst hævet over almindelige mennesker. I moderne versioner af fortidens heltesagn indlægges ofte psykologiske forklaringer, eller sagnene omskrives helt for at passe til moderne liberale tanker.
 
Sagnhelte er næsten altid krigere, der beskrives i et [[episke digt]], der har væretvæ.mflækjhægjhæhjaægjfajn.jjfhkjhflkjsdkfsagælfshældjhærret foredraget mundtligt. Fx den græske [[rhapsode]]tradition og den middelalderlige [[minnesanger]]tradition. I [[antikken]] var heltedigtningen knyttet til religion som fx den græske [[hero]].
 
<!-- Danske sagnhelte er placeret først, derefter kulturene i tidsmæssig orden, de ældste først – heltene i alfabetisk orden-->