HMS Terror (1813): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
Linje 7:
 
==Tjeneste i Arktis og Antarktis==
Bombardergallioter måtte bygges solidt for at kunne tåle rekylen fra 3-tons mortere. Dette indebar også, at fartøjerne var specielt velegnede til tjeneste i [[Arktis]]. En solid konstruktion kunne være med på at holde skibet intakt under dette områdets ekstreme vejrforhold og klima. I 1836 fik George Back kommandoen over skibet i en ekspedition til den nordlige del af [[Hudsonbugten]]. Målet var at gå ind i bugten Repulse Bay inuitbosættelsen [[RepulsebugtenNaujaat]], hvor mandskaber skulle gå i land for at finde ud af, om [[Kitikmeot|Boothia-halvøen]] var en halvø eller en ø.
 
"Terror" nåede imidlertid ikke frem til Repulsebugten og måtte overvintre ud for øen [[Southampton Island] (inuit:Salliq|Southamptonøen]]). Et sammenstød med et [[isbjerg]] i foråret 1837 gjorde skaderne værre. Da Back formåede at strande skibet på Irlands kyst, var det i så dårlig forfatning, at det var nær ved at synke.
 
==Ross-ekspeditionen==
Linje 30:
 
==Eksterne henvisninger==
{{Commons category|HMS Terror (ship, 1813)}}
* [https://journalistforbundet.dk/sites/default/files/2017-02/Dødskib%20fundet%20i%20Arktis.pdf Dødsskib fundet i Arktis]
* [http://www.coolantarctica.com/Antarctica%20fact%20file/History/antarctic_ships/erebus_terror_antarctica.htm Erebus og Terror], fra nettstedet Cool Antartica (engelsk)