Diskussion:Sociolingvistik: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny side: == Sprogsociologi == Mht. [https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Sociolingvistik&diff=prev&oldid=9334974]. Der synes at være forskellige opfattelser om sociolingvistik er synonymt...
 
Linje 1:
== Sprogsociologi ==
Mht. [https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Sociolingvistik&diff=prev&oldid=9334974]. Der synes at være forskellige opfattelser om sociolingvistik er synonymt med sprogsociologi. [http://denstoredanske.dk/Sprog,_religion_og_filosofi/Sprog/Sprogvidenskab,_overbegreber/sociolingvistik] skriver "makrosociolingvistik, også kaldet sprogsociologi", på svensk: "språksociologi, även, med en oftast synonym benämning, sociolingvistik" [https://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/spr%C3%A5ksociologi]. — [[Bruger:Fnielsen|Fnielsen]] ([[Brugerdiskussion:Fnielsen|diskussion]]) 27. dec 2017, 23:07 (CET)
::Sprogsociologi er ikke det samme som sociolingvistisk. Sociolingvistikkens emner er sproget og hvordan sproget påvirkes af sociale sammenhænge og kategorier, sprogsocologiens emner er samfundet og hvordan sproget spiller en rolle i samfundet. Der er overlap mellem de to, men de har forskellige disiplinære historier og forskellige tidsskrifter. Sociolingvistikken udvikledes hovedsageligt af William Labov og John Gumperz, hvorimod sprogsociologien udvikledes af Joshua Fishman baseret bælandt andet på ideer fra Einar Haugen. Jeg har efter femten år i sociolingvistikkens verden aldrig hørt ellerlæst dem benyttet som det samme, eller "makrosociolingvistik" som værende det samme. Det kan være de gør det åp svensk, men man gør det ikke åp engelsk og så vidt jeg ved heller ikke på dansk. [[Bruger:Maunus|Maunus]] ([[Brugerdiskussion:Maunus|diskussion]]) 28. dec 2017, 18:56 (CET)
Tilbage til siden »Sociolingvistik«.