Antisemitisme: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Hafniensis, fjerner ændringer fra 89.221.169.162 (diskussion | bidrag)
Tag: Tilbagerulning
→‎Anti-israelisme og anti-zionisme: indsat ref,, linkfix oa ret
Linje 28:
Antisemitismen er i dag nærmest uvæsentlig i det danske samfund, men dyrkes dog i snævre kredse, f.eks. hos de danske nationalsocialister i [[DNSB]] og i islamiske fora.<ref>[http://politiken.dk/indland/ECE101845/hizb-ut-tahrir-opfordrer-igen-til-drab-paa-joeder/ ''Hizb-ut-Tahrir opfordrer igen til drab på jøder'', politiken.dk, 14.12.2004]</ref> Et eksempel på klassisk, ikke-nationalsocialistisk antisemitisme finder man på webstedet [http://www.mosaisk.com Mosaisk.com].
 
== Anti-israelisme og anti-zionismeantizionisme ==
Anti-[[zionismeAntizionisme]] er den opfattelse at statenen religiøs statdannelse som [[Israel]] ikke bør eksistere som jødisk stat, og at jøder ikke på baggrund af deres religiøse og kulturelle identitetreligiøsitet har ret til en stat:religiøs altså det modsatte af zionismennationalstat. Denne opfattelse kanstøttes også findes blandtaf jøder. NogleZionister hævder at kritik af staten Israel i praksis bygger påer antisemitisme.{{kilde mangler|dato=februar 2016}}
 
I Europa har der i de senere årtier (i Danmark fra midten af 1990'erne) været enantizionistisk nyerekritik tendensaf ijødernes antisemitismen,støtte nemligtil forfølgelsestaten afIsrael. jøderAntizionisme bliver grundofte afforvekslet deresmed forholdantisemitiske til staten Israelideer. Det gav sigkom bl.a. til udtryk ved bombeattentatet mod [[Københavns Synagoge|Københavns synagoge]] i [[Terrorangrebet den 22. juli 1985|1985]], somder var begået af promedlemmer af [[Islamisk Jihad]].<ref>[[dr.dk]] (30. juni 2017): [https://www.dr.dk/historie/danmarkshistorien/blodbad-palæstinensiskei-smoerhullet-det-foerste-terrorangreb-i-danmark libanesere{{kildeBlodbad mangler|dato=Ugei 50smørhullet: Det første terrorangreb i Danmark], 2008}}hentet 16. januar 2018</ref> Senere er foreningen [[Hizb-ut-Tahrir]] blevet dømt for at uddele løbesedler med et citat fra [[Koranen]] der opfordrer til at slå jøder ihjel., hvor den religiøst begrundede antisemitisme blev tolket som antizionisme.
 
== Noter ==