Radiohuset: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m Fjernede Kategori:Danmarks Radio; Tilføjede Kategori:DR's bygninger ved hjælp af Hotcat
mNo edit summary
Linje 35:
 
Men Radiohuset har været mere end radio og musik. Da fjernsynet holdt sit indtog i Danmark, begyndte Statsradiofonien, trods politisk uvilje mod det nye billedmedie, at lave tv. Det satte også sine spor på Radiohuset. I 1952 blev der sat antenner op til tv-sending. Og yderligere produktion betød også at huset, der i forvejen var ved at blive for småt, måtte udvides. Det skete fra 1953 til 1958, hvor Radiohuset fik Ny Fløj, der kom til at ligge ud mod Worsaaesvej til venstre for hovedindgangen. Samtidig fik Høj Fløj en ekstra etage, og der blev etableret en ny studieblok bag den gamle studieblok.
[[Fil:Radiohuset-Ny-Fløj.JPG|thumb|Ny Fløj fra 1958 med det karakteristiske tårn. Tårnet fik indrettet et interimistisk studie, der i en årrække er blevet brugt i programmet Koplevs Krydsfelt. Det er også den fløj, der rummer det sagnomspundne nødstudie, der blev indrettet til [[Radioavisen]]. I baggrunden af billedet ses Worsaaesvej nummer 17: Den beboelsesejendom, der i 1972 blev købetkøbt af Danmarks Radio og slået sammen med Radiohuset.]]
I 1972 blev Radiohuset endnu engang udvidet. Denne gang var det dog ikke med en nybygning: Worsaaesvej 17, der tidligere fungerede som boligejendom blev opkøbt, og koblet på resten af Radiohuset.