Graphics Processing Unit: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Se også: Ændret Xbox til PlayStation da dette er mere relevant istedet for "Xbox iforhold til spillekonsoller er det PlayStation som folk hentyder til spille konsoler mere her i danmark
m →‎Se også: Fejlrettelse på hvad en GPU som regelt er, da det er forkert at en GPU ikke skal bruge en CPU
Linje 4:
En '''grafikprocessor''', '''grafisk bearbejdningsenhed''' eller '''GPU''' (''Graphics Processing Unit'', også kaldet visuel forarbejdningsenhed eller VPU) er et [[Hardware|computerkomponent]] der er specifikt designet til at vise tredimensionel grafik på en computerskærm med høj billedhastighed.
 
En GPU er som regelt på et seperat [[Grafikkort]], men dette kan også være integreret på ens [[Bundkort|Mobo]] eller [[CPU]].
En GPU sidder på et normalt grafikkort, men bruges som en [[processor]] specielt til grafikkortet. Dette forbedrer ydelsen betydeligt, da grafikkortet ikke længere har brug for [[CPU]]'en.
 
GPU'er bliver brugt i forskellige spillekonsoller, som i f.eks. en [[PlayStation]]. En GPU er hurtigere på grund af den dobbelte arkitektur, som der gør at den kan beregne grafikken hurtigere. GPU'er har integreret [[RAM]], for at gemme [[tekstur]]er i hukommelsen. GPU'er bliver meget brugt til at lave digital [[billedmanipulation|fotomanipulation]], fordi de er hurtigere til at lave billedet. Man bruger dem også til at [[rendere]] [[3d-grafik]].