Wikipedia:Landsbybrønden/Kommentar om administrator-adfærd og blokeringer: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
→‎Kommentar om administrator-adfærd og blokeringer: en principiel kommentar byggende på lidt statistik
Tag: 2017-kilderedigering
Linje 42:
::::Jeg håbede egentlig at man kunne diskutere administrator adfærd generelt og bruge BillyDK som et eksempel. I den aktuelle situation ser jeg ikke nogen sabotering. Med venlig hilsen [[Bruger:Savfisk|Savfisk]] ([[Brugerdiskussion:Savfisk|diskussion]]) 21. jan 2018, 20:53 (CET)
Læser de sidste kommentarer igennem på et tidspunkt, indtil videre har blokeringen gjort jeg har mistet lysten til projektet. --[[Bruger:BillyDK|BillyDK]] ([[Brugerdiskussion:BillyDK|diskussion]]) 22. jan 2018, 00:04 (CET)
 
:: For at tage udgangspunkt i noget faktuelt, har jeg undersøgt blokeringslisterne et halvt år tilbage. Hvis vi ser bort fra anonyme brugere og brugere, der har oprettet et ifølge normerne uacceptabelt brugernavn eller er blevet karakteriseret som sokkedukker, er der tale om 6 relativt kortvarige blokeringer foretaget af 4 forskellige administratorer. Hertil kommer to brugere, der efter 3 måneders blokeringer ser ud til at være stoppet helt på dawiki. Et andet faktum: Der har ligesom i første halvår 2017 været en del ophedede diskussioner fra slutningen af december indtil nu. Karakteristisk for disse er, at bruger x anklager bruger y for personangreb, y svarer, at x startede. Så kommer a og b på banen med støtte til x, mens c og d støtter y. Hyppigt kræver den ene part administratorhjælp og når en administrator har foretaget en afgørelse, bliver vedkommende lige så hyppigt anklaget for at være partisk. Hvis administratorerne ikke blander sig, bliver de som gruppe anklaget for at være passive. [[Bruger:Økonom|Økonom]] har ikke været part i disse sager, men har analyseret to blokeringssager og er kommet frem til den konklusion, at administratorerne udviser en særlig gruppesolidaritet, som ikke bygger på saglige principper. Hertil må jeg anføre, at vi alle er valgt ved individuelle afstemninger, hvor der kræves ”konsensus”, i praksis tolkes dette som alt fra ca. 80 % til enstemmighed. Det er altså tillid fra en relativt stor kreds af brugere, som varierer fra afstemning til afstemning, der har sammensat gruppen. Personligt har jeg blot mødt 6 af de nuværende administratorer på onsdagstræffene eller ved de lejligheder, hvor der har været indbudt til fælles redigeringsprojekter. I forhold til de konflikter, hvor jeg selv har forsøgt at mægle mellem stridende parter har andre administratorer i nogle tilfælde støttet mit initiativ, mens der i andre tilfælde har været fremført synspunkter for en anden afgørelse, end den jeg har argumenteret for.
I de 6 blokeringssager, som jeg nævnte indledningsvis, har jeg kommenteret tre undervejs, men ikke den blokering, der til sidst blev resultatet. Dette kan naturligvis opfattes som om, at jeg udviser den særlige gruppeadfærd, som ”Økonom” kritiserer. Hvis jeg havde været dybt uenig i en afgørelse, kunne jeg jo anmode den pgl. Om at overveje sin handling, bede en helt tredje om at se på sagen eller bruge den rettighed, jeg har til at ophæve afgørelsen. Når jeg ikke har foretaget nogle af disse handlinger skyldes det, at jeg frem for alt ønsker ro og færre konflikter, således at vi kan koncentrere os om at forbedre artiklerne. Dette har jeg understreget flere gange på forskellige diskussionssider. Fra denne ”regel” undtager jeg naturligvis hærværk og redigeringer, der ikke kan overholde kravet om et ”neutralt synspunkt”. Men da jeg anser ”Økonom” for at være en meget seriøs bidragyder, som altid holder en forbilledlig god tone i debatter og som jeg gerne ser som administrator, vil jeg gå i tænkeboksen og overveje, om jeg har været for eftergivende overfor andre administratorers handlinger.--[[Bruger:Ramloser|Ramloser]] ([[Brugerdiskussion:Ramloser|diskussion]]) 22. jan 2018, 15:07 (CET)