Sara Omar: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 150:
''"Sara Omar har store, kloge og sårede øjne. Når hun taler, bevæger hun sig med sikre skridt og hænderne samlet på ryggen. Hun har mere format end de fleste; insisterer på at hilse med et håndtryk og fastholder myndigt sin ret til at tale ud. Når hun bliver stillet et spørgsmål, er det, som om hun observerer sine egne tanker; kigger på dem og udvælger en, som hun sender ud i verden i et højstemt, poetisk sprog (...) Sara Omar har styrke som en såret superhelt, mens hun kræver kvinders ret til at blive behandlet som mennesker."'' <ref>Sille Kirketerp Berthelsen (2017). [https://foljeton.dk/57075/sara-omar Sara Omar har styrke som en såret superhelt]. ''[[Føljeton (medie)|Føljeton]]''</ref> (Sille Kirketerp Berthelsen, [[Føljeton (medie)|Føljeton.dk]])
 
"Den bør være pligtlæsning for enhver politiker." <ref>Pia Olsen Dyhr (30. november 2017). [https://www.facebook.com/pia.olsen.dyhr/photos/a.10151916465506480.1073741827.49348971479/10155688371871480/?type=3&theater Facebook]</ref> ([[Pia Olsen Dyhr]], [[Socialistisk Folkeparti|SF]])
Også i Norge har flere medier anmeldt bogen, selvom den ikke er udkommet på norsk endnu.
 
Også i Norge haranmeldte flere medier anmeldt bogen, selvomfør den ikke er udkommetudkom på norsk endnu.
"Sara Omars roman er et viktig bidrag til #metoo-kampanjen" (Cathrine Krøger, Dagbladet)
 
"''Sara Omars roman er et viktig bidrag til #metoo-kampanjen.''" <ref>Cathrine Krøger (2017). [https://www.dagbladet.no/kultur/skildrer-ekstreme-overgrep-begatt-av-troende-muslimer/69153118 Skildrer ekstreme overgrep begått av troende muslimer.] ''Dagbladet''</ref> (Cathrine Krøger, Dagbladet)
«utropt til årets viktigste roman i Danmark (…) grusomt og godt.» (Ingunn Økland, Aftenposten)
 
«utropt''"Utropt til årets viktigste roman i Danmark (…) grusomt og godt.»"'' <ref>Ingunn Økland (2017). ''Dagbladet''</ref> (Ingunn Økland, Aftenposten)
For å si det enkelt – denne debutromanen er god, velskrevet, raffinert komponert og – en rystende leseropplevelse. Og den vil skape debatt når den i vår utgis på norsk, med sine utfall mot (av romanens skikkelser) mot islam og Koranens legitimering av ekstrem kvinneundertrykkelse (…) Romanen har potensiale til en fortsettelse. Sara Omar er et spennende og åpenbart forfattertalent. (Guri Hjeltnes, VG)
 
''"For å si det enkelt – denne debutromanen er god, velskrevet, raffinert komponert og – en rystende leseropplevelse. Og den vil skape debatt når den i vår utgis på norsk, med sine utfall mot (av romanens skikkelser) mot islam og Koranens legitimering av ekstrem kvinneundertrykkelse (…) Romanen har potensiale til en fortsettelse. Sara Omar er et spennende og åpenbart forfattertalent."'' <ref>Guri Hjeltnes (2017). [https://www.dagbladet.no/kultur/skildrer-ekstreme-overgrep-begatt-av-troende-muslimer/69153118 Bokanmeldelse: Sara Omar - «Dødevaskeren».] ''VG''.</ref> (Guri Hjeltnes, VG)
 
=== Debat ===