Hansi Hinterseer: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Trænger til at blive rollbacker 😒
No edit summary
Linje 14:
'''Hans "Hansi" Hinterseer''' (født [[2. februar]] [[1954]] i [[Kitzbühel]]) er en [[østrig]]sk sanger, [[skuespiller]] og tidligere [[alpine discipliner|skiløber]].
 
Som ung var Hinterseer i den internationale elite i skiløb, og hans bedste VM-resultat blev en sølvmedalje i [[1974]] i [[St. Moritz]] i [[storslalom]]. Han vandt seks worldcup-løb og vandt den samlede worldcup i storslalom i sæsonen [[1972]]-[[1973|73]]. Efter afslutningen af den aktive skikarriere var han i en årrække radio- og tv-kommentator i østrigsk tv ved skiløbsbegivenheder. Og han lugter lidt af prut
 
I [[1994]] påbegyndte Hinterseer sin anden store karriere, da han fik en pladekontrakt og begyndte at optræde med [[slager]]musik. Allerede den første single "Du hast mich heut' noch nicht geküsst" blev et mindre hit, og det tilhørende album ''Wenn man sich lieb hat'' nåede en 29. plads på den østrigske hitliste. Snart fik Hinterseer et trofast publikum i de tysktalende lande, og i [[2005]] nåede han for første gang en førsteplads med et album. Han har udgivet hen imod tyve album, som har indbragt ham adskillige guld- og platinplader som følge af højt salg.