Lasse Lunderskov: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Wikificering, opsplitning af filmografi (vælg evt andre overskrifter).
Linje 36:
Lasse gik oprindeligt på [[Sankt Annæ Gymnasium]], og dannede her det første band "The Dragons" (senere Maxwells) med de tre skolekammerater, Jørgen, Lars og Børge, som – bortset fra Jørgen – sang i [[Københavns Drengekor]], Lars som solist.
 
Sidst i 60'erne blev Maxwells hyret af [[Preben Harris]] til at spille med som orkester på scenen i [[Gladsaxe Teater|Gladsaxe Teaters]] første opsætning af musicalen "''[[Hair" (musical)|Hair]]'', som også have en ung [[Erik Wedersøe]], Poul[[Paul HyttelHüttel]], [[Lykke Nielsen]] m.fl. på rollelisten. I den anledning startede Maxwells som de første med at lavebruge psycedelicpsykedelisk lys., Hvadhvilket de siden diverterede med som forspillereopvarmning til koncerter med [[Frank Zappa]] i Falkoner[[Falconer Salen|Falkonersalen]] og [[Janis Joplin]] i [[Tivoli]].
 
Først i 70'erne meldte Lasse sig til at synge i ''[[Jesus Christ Superstar]]'', men endte med at sidde i orkesteret og spille [[guitar]], i øvrigt sammen med [[Claus Asmussen]]. Lasse har formodentlig været en af de årganges teknisk bedste guitarister, og spillede desuden [[piano]] og, indisk [[sitar]] m.fl. og andre instrumenter.
 
Efterfølgende dannede han vokalgruppen "Flair" med en purung [[Sanne Salomonsen]], [[Jannie Høeg]], [[Tamra Rosanes]] og [[Allan Heidinger]] (senere [[Gert Rostock]]), og havde held til få [[Hank Marvin|Hank B. Marvin]] til at producere for sig.
 
Sidenhen har han lavet musik med bl.a. Torben Hellborn, [[Maria Stenz]] og [[Niels Harrit]] m.fl. men er langsomt gledet over i skuespil-fagetskuespilfaget.
 
Cartoon Network-serie dubbertegnefilm, Ham, Meteormanden, Store Billy i [[Powerpuff Pigerne]], Slinkman i [[Camp Lazlo]], Hr. Herriman i [[Fosters hjem for fantasivenner|Fosters Hjem For Fantasivenner]], [[Familien Flintstone]] Elmer Fjot i [[Looney Tunes]].
 
== Filmografi ==
Line 58 ⟶ 56:
* ''[[Jolly Roger (film)]]'' – 2001
* ''[[Den Rette Ånd]]'' – [[2005]]
 
* ''[[Find Nemo]]'' (2006)
=== Animationsfilm ===
* ''[[Monsters, Inc.]]'' (2001)
* ''[[Græsrødderne]]'' (1998)
* ''[[Toy Story]]'' (1995)
* ''[[Klokkeren fra Notre Dame (film fra 1996)|Klokkeren fra Notre Dame]]'' (1996)
* ''[[Græsrødderne]]'' (1998)
* ''[[Toy Story 2]]'' (1999)
* ''[[Monsters, Inc.]]'' (2001)
* ''[[Find Nemo]]'' (2006)
* ''[[Madagascar (film)|Madagascar]]'' (2006)
* ''[[Madagascar 2]]'' (2008)
* ''[[Madagascar 3]]'' (2012)
* ''[[Peter Pan (film fra 1953)|Peter Pan]]'' (1953)
* ''[[Klokkeren fra Notre Dame (film fra 1996)|Klokkeren fra Notre Dame]]'' (1996)
* ''[[Jul i Bakkekøbing]]'' (2013)
 
=== TegnefilmserieTegnefilmserier ===
* ''[[Fosters hjem for fantasivenner]]'' (2004-2009) Hr. Herriman
* ''[[Powerpuff Pigerne]]'' (1998-2005) Ham, Store Billy, Meteormanden