Tim Berners-Lee: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Robot: Kosmetiske ændringer
Linje 44:
Tim Berners-Lee er født i [[London]] som søn af Conway Berners-Lee og Mary Lee Woods. Begge hans forældre er matematikere og var med i det team, der byggede [[Manchester Mark II]], en af de tidligste computere. De lærte Tim at bruge matematik overalt – også ved middagsbordet. Tim gik i Sheen Mount Primary School til han flyttede til Emanuel School i [[Wandsworth]].
 
Han er uddannet på [[Queens College]] ([[Oxford University]]). Han byggede en computer med en loddekolbe, TTL gates, en M6800 [[processor]] og et gammelt fjernsyn. Tim og en kammerat blev nægtet adgang til universitetets computere, da de var taget i hacking. Han arbejdede som [[programmør]] for Plessey Telecommunications Limited i 1976 og i 1978 for D.G. Nash Limited; her skrev han typesetting programmet og et [[operativsystem]].
 
[[Fil:Tim Berners-Lee.jpg|250px|thumb|left| Sir Tim Berners Lee]]{{clearleft}}
 
== World Wide Web ==
Da han i [[1980]] var selvstændig konsulent ved [[CERN]], foreslog han et projekt til udvikling af [[hypertekst]] for at understøtte informationsudveksling og opdatering blandt forskere. Samtidig konstruerede han prototypesystemet [[Enquire]]. Efter at have forladt CERN i 1980 arbejdede han ved John Pooles Image Computer Systems Ltd., men vendte tilbage til CERN i 1984. CERN var det største [[Internet]] knudepunkt i [[Europa]], og Berners-Lee så en mulighed for at knytte hypertekst og internet sammen: "jeg skulle blot tage hypertekstideen og blande den med ideerne om transmissionsprotokol ([[TCP]]) og domænenavnesystemet og World Wide Web". Han skrev sit første oplæg i marts 1989, og i 1990 udarbejdede han og [[Robert Cailliau]] en revideret udgave, der godkendtes af Mike Sende.