Gerard Butler: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Steenthbot, fjerner ændringer fra 188.177.166.120 (diskussion | bidrag)
Tag: Tilbagerulning
m Flytter stub til {{GB-skuespillerstub}}; kosmetiske ændringer
Linje 23:
|kendte roller = Leonaides i "300".
}}
'''Gerard James Butler''' (født [[13. november]] [[1969]] i [[Paisley]]) er en skotsk [[skuespiller]]. Som ung gik han på [[Glasgow University]] for at uddanne sig til at blive [[advokat]]. Noget som han besluttede sig at stoppe med da han så sit snit til at blive skuespiller. Han fik mindre roller i film som ''[[Tomorrow Never Dies]]'' (1997) og ''Tale Of The Mummy'' (1998). Efter det fik han roller i to tv-serier uden den store succes, men senere i større film fik han større roller og var efterhånden med i to-tre film om året.
I 2003 fik han store roller i ''[[Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life]]'', men det var i 2004 at han fik sit store gennembrud i filmatiseringen af Andrew Lloyd Webbers ''[[The Phantom of the Opera]]'', hvor han spillede hovedrollen som "[[The Phantom]]".
I de senere år er han blevet en ret eftertragtet skuespiller efter sine præstationer i film som ''[[300 (film)|300]]'' som han vandt en [[MTV Movie Awards]] for "Best Fight" i [[2007]], ''[[Law Abiding Citizen]]'' og ''[[The Phantom of the Opera]]''. Gerard Butler har endnu ikke løftet en Oscar
Linje 55:
{{FD|1969|Levende|Butler, Gerard}}
{{GB-biostub}}
{{GB-skuespillerstub}}
{{autoritetsdata}}