Tirpitz (slagskib): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 2:
'''DKM ''Tirpitz''''' var et [[Tyskland|tysk]] [[slagskib]]. Det var opkaldt efter den tyske [[admiral]] [[Alfred von Tirpitz]] og var søsterskib til ''[[Bismarck (slagskib)|Bismarck]].''
 
Under [[2. verdenskrig]] blev skibet sendt til [[Norge]] som en reaktion på de arktiske [[konvoj]]er og [[De Allierede]]s kommandoraid på [[Vågsøy]]. Her holdt det til i norske [[fjord]]e og truede de allieredes arktiske konvojer[[konvoj]]er. Truslen fra ''Tirpitz'' bandt mange af den [[Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland|britiske]] flådes skibe og ressourcer, og det blev derfor besluttet at prøve at sænke skibet, mens det befandt sig i en havn.
 
Det første forsøg på at sænke skibet gik under kodeordet "[[Operation Source]]" og fandt sted [[20. september]] [[1943]] i [[Altafjord]]en i Nordnorge. Altafjorden var beskyttet i alle ender og kanter, med kraftige [[kanon (våben)|kanon]]er, [[sømine]]felter, [[dybdebombe]]r og [[ubådsnet]]. Desuden var ''Tirpitz'' omgivet af et [[torpedonet]]. Besætningen følte sig sikre.