Drengene fra Angora: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
H.C. Andersen fyldte 200 i 2005, ikke 100.
No edit summary
Linje 16:
| imdb_id = 0396308
}}
'''''Drengene fra Angora''''' var et [[danmark|dansk]] satireprogram fra [[2004]], som bestårbestod af en forårssæson og en efterårssæson på hver 12 udsendelser samt en "special" i efterårssæsonen, en nytårsspecial, et tilbagebliksprogram med titlen ''På utallige opfordringer'' samt et enkelt program i serien af udsendelser lavet ifm. H.C. Andersens 200 -års fødselsdag i 2005, hvor eventyret ''Klods-Hans'' fortolkes. De almindelige udsendelser varer hver ca. 30 minutter.
 
De medvirkende er [[Simon Kvamm]], [[Esben Pretzmann]], og [[Rune Tolsgaard]]. Programmets ramme er et tv-studie med studieværten Simon Kvamm i rollen som sig selv. Som regel finder man ham i selskab med Esben Pretzmann i rollen som pianisten Henrik Solgaard og Rune Tolsgaard, som i de første afsnit spiller huskomikeren Dan, senere trommeslageren Kåre. Foruden de faste gæster i studiet var der mange båndede indslag, de fleste satirersatire over moderne tv-koncepter krydret med dansk regionalkolorit. Docu-soapen om cykelholdet '''Team Easy On''' var med i alle udsendelser. I forårssæsonen var der også "Landmandssønnerne og Far" og "Spændende Mennesker", i efteråret kom "Russerne" og "Bugge og Ronald". HenoverGennem hele udsendelsrækken igennem var der også diverse musikvideoer i forskellig musikstil, men altid med en tekst, dersom ikke lige var lige efter bogen.
 
Sangene fra tv-serien blev udgivet på CD'en ''[[Drengene Fra Angora (album)|Drengene Fra Angora]]''.
Linje 60:
 
=== Cykelholdet Team Easy On ===
[[Team Easy On]] er et (fiktivt) dansk [[cykling|cykelhold]], sponsoreretsom sponsoreres af et [[kondom]]firma. I løbet af programmerne følger man holdets forsøg på at komme med i [[Tour de France]]. Holdets slagsang "''De skal have baghjul nede i Touren''" blev et stort folkeligt hit i [[2004]]. I [[2007]], efter [[Bjarne Riis]]' indrømmelser om [[doping]]misbrug, tilstod Team Easy On også et omfattende dopingmisbrug. Dette skete via et fiktivt [[pressemøde]], som blev lagt på YouTube. <ref>[http://ekstrabladet.dk/flash/kultur/article186041.ece Team Easy On tilstår doping], [[Ekstra Bladet]] 31. maj 2007</ref>
 
I slutningen af programmet, vælger de at starte et busselskab, efter deres nederlag inden for cykelsport. Busselskabet går fint, men der opstår hurtigt konflikter indbyrdes, og det hele virker tæt på at gå i opløsning, men de finder dog hurtigt sammen igen. Henning besluttedebeslutter sig for rejse til Thailand, efter at have mødt en pige via en dating sidedatingside, men bliver forhindret og ombestemmer sig, i sidste øjeblik. Henning fortæller Bobby, at han erhververovertager hans carport, og at Pim vil få huset.
 
* '''[[Henning Primdahl]]''', Sportsdirektør ([[Rune Tolsgaard]])<br />Henning Primdahl er ligesom de andre på cykelholdet meget naiv. Han er overbevist om, at Team Easy On kan vinde Tour de France ved at træne to gange om ugen. Henning gør gerne forskel på sine ryttere og er meget barnlig, når han ikke får ret. Han beslutter sig for rejse til Thailand i det næst sidstenæstsidste afsnit, og det bliver røbetafsløret, at han er kommet meget hos Pims mors' salonmor, og at Pim sandsynligvis er hans (u)ægte søn.
 
* '''[[Bobby Olsen]]''', Holdkaptajn og bjergrytter ([[Esben Pretzmann]])<br />Bobby er lidt af en enspænder. Han har en meget monoton og dyb stemme. Han har taget symaskinekørekort, og traktorkørekort, har fået fornyet sit symaskinekørekort, og så har han også stort kørekort. Fik 9 i musik, da han gik på Hammel Skole og blev udnævnt til Årets Vandhund i 10. klasse, hvor han også lærte at tage hovedspring. Han har næsten altid sin cykelhjelm på, undtagen når han sover, og har meget store briller. Elsker [[Pølsehorn (indbagt pølse)|pølsehorn]] og chips med havsalt. Bobby går under kælenavnet "Oksen fra Hammel", en parodi på [[Bjarne Riis]]' kælenavn "Ørnen fra Herning".
 
* '''[[Pim de Keysergracht]]''', Sprinter ([[Simon Kvamm]])<br />Hollænderen Pim er opvokset i [[Amsterdam]] (sandsynligvis i [[Red Light District]]) sammen med sin mor, der var [[Prostitution|prostitueret]]. Han indtagertager euforiserende [[stoffer]] og ryger [[Hash (rusmiddel)|hash]]. Pim taler ikke dansk, kun engelsk med hollandsk [[Accent (udtale)|accent]]. Han er også [[biseksuel]]. Pim har blåt hår og går ofte klædt i Team Easy On -tøjet. Pim tager tit doping for at vinde, herunder [[epo]] samtog andre stoffer. I det næst sidstenæstsidste afsnit bliverafsløres der fortaltdet, at Pim er Hennings (u)ægte søn, og hans navn dermed er Pim Primdahl.
 
I år 2010 blev alle afsnitene af Team Easy On udgivet på en dvd, med alle afsnittene samlet, plus pressemødet, hvor de indrømmer dopingmisbrug.
 
== Diskografi ==