Vesterålen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
udvidet artikel - oversat fra wikipedia no
→‎Seværdigheder: Bleiksøya oversat fra wikipedia no
Linje 27:
==Seværdigheder==
* Sortland Museum driver om sommeren den gamle butik på Jennestad handelssted ca. 8 km nord for Sortland centrum. Butikken, der blev lukket i 1982. Der er autentiske varer, og på bryggen er der også det gamle postkontor og skibsekspeditionen. Der kan købes lokale husflidsvarer, kort og lokal historisk litteratur. Bagest i butikken er der et udstillingsrum som giver et indblik i aktiviteten på stedet omkring 1900.
* Norsk Fiskeindustrimuseum i melbu er et nationalt museum for Norges fiskeindustri: historie, traditioner, betydning og muligheder. Museet har overtaget den tidligere sildeoliefabrik Neptun. Museet der åbnede i 1991, udstiller en del teknisk udstyr og andet kulturhistorisk materiale fra fiskeindustrien. Gennem udstillinger, film og multimedia viser museet historien om norsk fiskeindustri - med fokus på blandt andet forholdet mellem industri og nærmiljø. Der er åbent fra den 20-06 til den 20-08. Tirsdag til søndag kl. 11– til 17. Ellers åbent efter aftale. Museet er et af 12 museer i Museum Nord.
* Bleiksøya er en lille ubeboet ø vest for Bleik på [[Andøya]]. Højeste punkt på Bleiksøya er 160 moh. Hoveddelen af øen er et fjeld, mens den sydvestlige del af øen er fladere. Øen er Nordlands nordligste [[fuglefjeld]]. På øen er der bestande af blandt andet [[lunde]], [[Ride (fugl)|ride]], [[alk]], [[lomvie]], [[mallemuk]], [[lille stormsvale]], [[topskarv]] og [[havørn]]. Øen er et naturreservat. I juni og første halvdel af juli er det forbudt at gå i land på øen.
 
== Eksterne henvisninger ==