Elektromagnetisk puls: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Småjusteringer. Udbedt kilde til at EMP ikke påvirker biologiske væsener, mekanik eller bygninger (hvad fx hvis man har metal eller en pacemaker indopereret?). Artiklen er desuden stærkt begrænset i sit syn på hvad en elektromagnetisk puls er og omtaler kun de allerkraftigste af slagsen; se den engelske udgave for en meget bredere og mere rimelig definition.
m Datomaerker kilde mangler-skabeloner
Linje 1:
{{harflertydig2|EMP}}
{{elektromagnetisme}}
En '''elektromagnetisk puls''' (forkortet '''EMP''') er et meget kortvarigt, men meget kraftfuldt [[Elektromagnetisme|elektromagnetisk]] "pulsslag", som bl.a. opstår i forbindelse med detonation af [[kernevåben]]. Fænomenet skader [[elektronik]] som følge af de meget høje [[Elektrisk spænding|elektriske spændinger]], som pulsen inducerer i ledende materiale, men skader derudover ikke direkte [[biologi]]ske væsener, [[mekanik]] eller bygninger.{{Kildekilde mangler|dato=maj 2018}}
 
Der foregår forskning inden for området, der skal udvikle [[våben]], som vil være i stand til at skabe en elektromagnetisk puls på andre måder end ved atomsprængninger.