Aalborg karneval: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
No edit summary
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 34:
}}
 
'''Aalborg karneval''' er Danmarks næststørste årlige kulturelle begivenhed{{kilde mangler|dato=april 2015}}, der afholdes i [[Aalborg]] i uge 21 (den sidste uge i maj). Det første [[karneval]] fandt sted lørdag den 28. maj [[1983]]. I dag strækker karnevallet sig over ento ugeuger og består af 63 store hovedbegivenheder: International Parade, Børnekarneval, BattleStjerneparaden. ofStjerneparaden Carnivalafslutter Bands,med Maskerade,en Karnevalsløbetstorfest i Kildeparken, Stjerneparadenhvor ogblandt denandet, storeKato,Vigiland,Ude afsluttendeAf festKontrol iog KildeparkenBasedBoys har optrådt.
 
I 20142018 deltog over 7080.00000 mennesker i de to parader til hhv. Børnekarneval og Stjerneparaden og over 150.000 tilskuere så de forskellige parader.
 
'''Karneval der KilderStjerneparade'''
afholdes lørdag i uge 21 og består af en karnevalsparade og en karnevalsfest i [[Kildeparken]]. Karnevalsparaden begynder fra tre forskellige steder i [[Aalborg]] (Østerbro, Haraldslund og [[Nørresundby]]), og paradearmene fletter sammen ved Borgergade/[[Vesterbro (Aalborg)|Vesterbro]].
 
'''International Parade'''
'''Battle of Carnival Bands'''
er et internationalt karnevalsshow, hvor karnevalsgrupper fra ind- og udland konkurrerer om at blive "Årets bedste karnevalsgruppe". Grupperne bedømmes i en [[optog|parade]] gennem [[Aalborg Centrum|Aalborg Midtby]] og i et sceneshow i [[Kildeparken]]. Arrangementet afholdes fredag i uge 21.
 
'''WorldBørnekarneval of Carnival'''
I mens Stjerneparaden er for de “voksne” er børnekarnevalet et mere stille og roligt optog for børn i alle aldersgrupper hvor man kan følges alene eller med sine forældre eller venner karnevalsshow, Optoget starter fra C.W Obels Plads og slutter med i [[Kildeparken]] hvor der er show fra børne musikkere som fx tidligere MGP deltagere og andre kunstnere som er kendt for børnemusik, i optoget deltager også grupper fra international parade hvor den bedste gruppe kåres i [[Kildeparken]].
er også et internationalt karnevalsshow, her bliver grupperne dog ikke bedømt. Grupperne går fra [[John F. Kennedys Plads]] til havnefronten, hvor der er show og internationalt gadekøkken.
 
== Traditioner ==