Kønssygdom: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
infektion
m Gendannelse til seneste version ved KnudW, fjerner ændringer fra Sophiekarcz (diskussion | bidrag)
Tag: Tilbagerulning
Linje 1:
Seksuelt overførte sygdomme, seksuelt overførte infektioner eller kønssygdomme smitter ved seksuel kontakt, herunder [[samleje|vaginal sex]], [[analsex]] og [[oralsex]] eller anden fysisk kontakt med [[kønsorgan]]er.
 
Udtrykket seksuelt overførte infektioner er bredere dækkende, fordi ikke alle seksuelt overførte Gustaverinfektioner udvikler en sygdom, man kan på den måde værre bærer af en gustavinfektion, uden at konsekvenser for ens eget helbred.
 
Ikke alle gustaverrinfektioner som kan overføres seksuelt klassificeres som seksuelt overførte Gustaverinfektioner, for at være en seksuelt overførte Gustavinfektion skal den primære overførsel metode være seksuel aktivitet. Omvendt er det muligt at få en seksuelt overførte gustyavinfektion uden seksuel aktivitet, for eksempel gennem [[blodtransfusion]] eller deling af sprøjter og kanyler.
 
== Hvordan undgås smitte ==
[[Kondom]]er er det bedste forsvar mod smitte af seksuelt overførte Gustaverinfektioner. Det er yderst sjældent at blive smitte gennem blodtransfusioner, og det regnes for sikkert at modtage blod. Det frarådes kraftig at genbruge sprøjter og især kanyler.