Storstrømsbroen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Mulvany, fjerner ændringer fra 37.49.130.243 (diskussion | bidrag)
Tag: Tilbagerulning
Linje 40:
<ref>Vejdirektoratet [http://www.vejdirektoratet.dk/DA/vejprojekter/storstroemsbro/Sider/default.aspx]</ref>
 
Tidligere transportminister [[Henrik Dam Kristensen]] har betegnet forbindelsen over [[Storstrømmen]] som "meget vigtig i forhold til [[Femern Bælt-forbindelsen|Femern Bælt-projektet]]".<ref>[http://jp.dk/indland/trafik/article2785712.ece Alt peger på ny Storstrøms-bro<!-- Bot genereret titel -->]</ref> Regeringen har afsat 3,9 milliarder til en ny Storstrømsbro i forslaget til finansloven 2013.<ref>[http://www.information.dk/telegram/309165 Ny Storstrømsbro er på finansloven] – Information.dk</ref> Det bliver det danske selskab [[COWI]], der skal stå for projekteringen af den ny bro. Broen får en tosporet landevej, en elektrificeret jernbane i to spor anlagt til 200 km/t, hvilket vil forstærke jernbanenettet mellem København og Tyskland.
 
Projektet blev dog sat på standby i oktober 2015, da Femern Bælt-forbindelsen bliver forsinket.<ref>[http://ing.dk/artikel/storstroemsbro-paa-standby-efter-femern-forsinkelse-179583 Storstrømsbro på standby efter Femern-forsinkelse]. ''[[Ingeniøren]]''. Hentet 9/12-2015</ref>
 
[https://fagbladet3f.dk/artikel/italienske-firmaer-ramt-af-korruptionssag-nu-skal-de-bygge-danmarks-tredjestoerste-bro Fagbladet 3F afslørede i december 2017], at to af de tre firmaer (Condotte og Grandi Lavori Fincosit) var involveret i en stor korruptionssag i Italien. Det fik folketingets transportudvalg til at udsætte underskrivelsen af kontrakten med det italiensk konsortium indtil kammeradvokaten havde undersøgt forholdene. Kammeradvokatens undersøgelse viste, at reglerne var overholdt i udbuddet, men der blev indført en annullereringsklausul i kontrakten. [https://fagbladet3f.dk/artikel/ultimatum-til-italiensk-brofirma Rapporten viste] dog også, at det ene af firmaerne, Condotte, var ved at gå konkurs.
 
== Galleri ==