Diskussion:Frimureri: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Dobbelt beskrivelse: Svar og spørgsmål.
→‎Spoiler af ritualer: spoiler-flag bør sættes. Artiklen er ikke neutral.
Tag: 2017-kilderedigering
Linje 23:
 
==Spoiler af ritualer==
 
{{svar til|AnetteM}} Du har i [https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Frimureri&type=revision&diff=9553994&oldid=9553671 denne redigering] slettet {{vis|Spoiler}}, med den kommentar "Bruges kun når der er tale om "handlingen i en historie", [[Hjælp:Spoiler]], bruges ikke ved alle mulige andre oplysninger." Her i hjælpe-teksten, står der "Afsløringen kan forvrænge værdien af oplevelsen, første gang man selv gennemlever den."
 
Line 36 ⟶ 37:
 
::Jeg tror ikke, at det normalt er frugtbart at motivforske i andre brugeres gøren og laden. Jeg er dog enig i, at brugen af “spoiler” ikke er tiltænkt brug uden for film/fiction, ligesom “collapse”-funktionen ikke bør benyttes i artiklerne. Og vi skal naturligvis ikke i en encyklopædi undlade at beskrive virkeligheden, hvis denne ellers er beskrevet i troværdige kilder. —[[Bruger:Pugilist|Pugilist]] ([[Brugerdiskussion:Pugilist|diskussion]]) 31. maj 2018, 21:01 (CEST)
 
:::Film er drama - og det er et ritual også. Derfor er en spoiler faktisk meget passende i denne sammenhæng - uanset om oplysningerne om ritualerne er korrekte eller ej. For de nævnte kilder fra Norge er langt fra objektive. I øvrigt bør Wikipedia huske, at frimurerne har ret til private ritualer. Det er bekræftet af en række domme ved højesteret, der stadig står ved magt. I øjeblikket er denne artikel ikke skrevet ud fra et neutralt synspunkt. To flag bør rejses:
:::* a) en spoiler-advarsel ved ritualerne
:::* b) at artiklens neutralitet er anfægtet.
:::[[Bruger:Asathoor|Asathoor]] ([[Brugerdiskussion:Asathoor|diskussion]]) 12. jun 2018, 19:44 (CEST)
 
::{{svar til|AnetteM}} Hvordan kan du foreslå at jeg læser [[Hjælp:Spoiler]], når jeg selv citere tekst derfra? At den kan anvendes når en artikel afslører handlingen i en historie, udelukker ikke at den også kan anvendes når artiklen afslører andre handlinger. Jeg syntes at det er hensynsløst og provokerende at afslører handlingen af deres ritualer uden at advare om det. Forstå mig ret, jeg syntes at det er fint at ritualerne beskrives i artiklen, om end jeg ikke mener at det skal gentages både i artiklen [[Den Danske Frimurerorden]] og [[Frimureri]], et sted og en henvisning, vil være bedre. Og nej, jeg hedder ikke Kjeld Christen Hyllequist Johansen, og er hverken medlem af Frimurerorden eller Scientology, jeg har blot en interesse i at Wikipedia bliver god at bruge for så mange brugeres som muligt, og jeg mener ikke at det gavner Wikipedia, ikke at vise hensyn, til brugere der ikke ønsker at læse en spoiler. Derfor så jeg gerne at ritualerne enten blev samlet i en collapse, som man så kunne udvide hvis man ønskede at læse teksten, eller at der som minimum blev indsat en advarsel. Din sammenligning med myten om Xenu i Scientology er ikke helt sammenlignelig, da Scientology afviser historien er en del af Scientologi religionen, så myten om Xenu er en spoiler af filmmanuskriptet "Revolt in the Stars", men der er nok ikke så mange brugere der kommer til at læse det filmmanuskript, så jeg ser ingen grund til at der advares om at dets handlig bliver afsløret.
Tilbage til siden »Frimureri«.