Malware: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
jeg har tilføjet noget
m Gendannelse til seneste version ved 2.110.194.13, fjerner ændringer fra 87.72.5.125 (diskussion | bidrag)
Tag: Tilbagerulning
Linje 3:
== Forskellige kategorier af malware ==
* En [[computervirus]] er et lille program, som forsøger at inficere andre programmer. Det er ofte skjult i et tilsyneladende harmløst program, da denne type malware skal aktiveres manuelt for at kunne indlede spredningen. Virusprogrammer kan være meget skadelige, f.eks. ved at slette vigtige data og/eller programfiler fra den inficerede computer.
* Malware bruges ofte af hackere
* En [[makrovirus]] er et program, der udnytter det programmeringsmiljø, der findes i mange programmer til kontorarbejde: Et [[tekstbehandling]]s- eller [[regneark]]s-dokument kan på den måde udgøre en trussel mod computersystemet.
* En [[Orm (computerprogram)|orm]] er omtrent det samme som en computervirus, blot med den væsentlige forskel, at en orm kan sprede sig selv fra maskine til maskine uden at blive aktiveret manuelt. Det foregår ofte ved at udnytte sikkerhedsbrister i [[operativsystem]]et eller [[browser]]en. En orm vil ofte medbringe en skadelig "last", på engelsk: [[w:payload|payload<sup>(en)</sup>]], i form af et eller flere programmer, f.eks. en trojansk hest eller en computervirus. Flere orme, f.eks. [https://www.cert.dk/nyheder/nyheder.shtml?01-09-19-18-23-34 Nimda-ormen], har i deres payload en mailserver, der benyttes til at videresende ormen til eksempelvis de kontaktpersoner, som offeret har registreret i sit e-mail-programs adressebog.