Bakkens Hvile: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m linkfisk
m Wessmann -> Wessman
Linje 2:
'''Bakkens Hvile''' er den sidste overlevende sangerindepavillon på [[Dyrehavsbakken]] åbnet [[1877]] af [[Johannes L. Andersen]] også kaldet "Jøde Andersen" ([[1830]]-[[1924]]). I [[1936]] købte [[Brødrene Stefansen|Hugo Stefansen]] Bakkens Hvile, som blev moderniseret. I [[1977]] trådte Hugo Stefansen datter og svigersøn [[Lilian Matzen|Lilian]] og [[Jørn Matzen]] til og reddede den fra nedrivning.
 
Bakkens Hvile er den ældste forretning på Dyrehavsbakken og den eneste syngepigepavillon tilbage i verden. Bakkens Hvile bestyres i dag af [[Dot WessmannWessman]], som også selv svinger skørterne på scenen som bakkesangerinde.
 
På Bakkens Hvile underholder Bakkesangerinderne med romantiske, tidsaktuelle og pikante viser som ''[[Smedens vise]]'' og ''[[Gå med i lunden]]''. På Bakkens Hvile blev ''[[Køb blomster, køb blomster]]'' sunget første gang i [[1927]], og den har stået på repertoiret hver eneste sæson. Kendte bakkesangerinder som [[Inger-Lise Gaarde]] og [[Cleo]] har været med til at holde traditionen i hævd.
Linje 13:
* [[Sara Gadborg]]
* [[Hanna Henriksen]]
* [[Dot WessmannWessman]]
 
== Eksterne henvisninger ==