Finnmark: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Fylkesordføreren i Tromsø har reservert seg for handling - men har planer om å møte opp
reffix, småedit mm
Linje 426:
Det er længe siden, at [[rendrift]] var fylkets vigtigste [[næringsvej]]. [[Fiskeri]]et er fortsat meget vigtig, men ved udbygningen af [[Snøhvitfeltet]] ud for [[Hammerfest]] vil [[olieudvinding]] i fremtiden spille en vigtigere rolle. Man forventer store fund i [[Barentshavet]], dersom der bliver givet tilladelse til boring. Alligevel er den tjenesteydende sektor i Finnmark som i alle andre fylker den vigtigste.
 
''[[Reiseliv]]'',<ref>https://snl.no/reiseliv</ref> som også omfatter [[turismeTurisme]], står for (i 2008) 8 % av bruttoprodukt i fylket.<ref>Askheim, Svein. (2016, 20. desember). Finnmarks Turisme. I [[Store norske leksikon]]. Hentet 11. august 2018 fra https://snl.no/Finnmarks_turisme.</ref> [[Nordkapplateauet|Nordkapp]] er målet for de fleste turister, som besøger Finnmark. Nordkapp er blevet lettere at besøge efter åbningen af en ny tunnel til [[Honningsvåg]].
 
== Kultur ==
 
Kulturelt præges Finnmark i dag stærkt af det samiske, Påskefestivalerne <ref>[https://web.archive.org/web/20120606133303/http://www.aftenposten.no/reise/article1248895.ece påskefestivalenePåskefest på vidda] 15. marts 2006 aftenposten.no via web.archive.org</ref> (musikkmusik- og filmfestival) i [[Kautokeino]] og [[Karasjok]] er blandt de store trækplastre til Finnmark som turistfylke. [[Vardø]] kommune kan fremvise flere kulturskatte i fugleværet på [[Hornøya]] og "Lille-Moskva" ([[Kiberg]]).
 
== Noter ==