Forsvarets Efterretningstjeneste: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Historie: Ryddet op efter den mobile VisualEditors hærgen. Desuden yderligere korrektur.
m →‎Historie: Fjernet tomt afsnit.
Linje 65:
Frem til [[2. verdenskrig]] havde det danske forvar to separate efterretningsorganer, Generalstabens og Marinestabens Efterretningssektioner, som blev sammenlagt i 1950 som Forsvarsstabens Efterretningssektion (FST-E). De to sektioners samarbejde blev efter fredens udbrud i 1945 meget tæt.
I 1948 oprettedes Søværnets Radiotjeneste (SRT) i [[Charlottenlund]], underlagt [[Marineministeriet]]. Søværnets Radiotjeneste blev i 1951 fælles for alle tre værn og skiftede navn til Forsvarets Centralradio (FCR). I 1957 blev tjenesten overflyttet til Amager, hvor tjenesten er til stede den dag i dag.
 
 
 
I 1967 blev Forsvarsstabens Efterretningssektion udskilt som en myndighed i Forsvaret og blev direkte underlagt Forsvarsministeriet på lige fod med Forsvaret og ændrede navn til Forsvarets Efterretningstjeneste. Forsvarets Centralradio blev i 1971 overført til FE og blev omdøbt til Centralradioen, som fortsatte frem til 1983, hvor Centralradioen blev omdøbt til Teknisk sektor. Efter afslutningen på [[den kolde krig]] blev tjenestens ligesom resten af Forsvaret effektiviseret og gearet til et mere globalt fokus, der hurtigt kunne fokusere på kriser eller konflikter overalt i verden. [[Terrorangrebet den 11. september 2001|Angrebet på World Trade Center]] den [[11. september]] [[2001]] betød dog, at tjenesten fik tilført flere midler med henblik på en fokuseret indsats mod [[terrorisme]].