Klaustrofobi: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Addbot, fjerner ændringer fra Trade (diskussion | bidrag)
m bot: flyt sprogikon bagrest; kosmetiske ændringer
Linje 1:
'''Klaustrofobi''' er en [[angstsygdom]], som indebærer frygt for indelukkede områder.
Klaustrofober kan få [[panikanfald]] eller frygte at få et anfald af vild panik, i situationer som at være i [[elevator]]er, [[tog]] eller [[flyvemaskine]]r.
 
Omvendt vil folk, som er sårbare over for panikanfald ofte udvikle klaustrofobi.
Hvis klaustrofoben får et anfald, mens han er i et aflukket rum, frygter han, at han ikke vil kunne undslippe situationen. Folk, som lider af klaustrofobi, kan have svært ved at trække vejret i lukkede auditorier, teatre og elevatorer. Ligesom mange andre psykiske sygdomme kan klaustrofobi somme tider udvikles på grund af en traumatisk hændelse i barndommen.
 
Klaustrofobi kan behandles på samme måde som andre angstsygdomme med en række behandlinger bl.a. [[kognitiv terapi]] og brug af anti-angst medicin.
 
Populært betragtes klaustrofobi som det modsatte af [[agorafobi]] eller "frygt for åbne områder". Dette er dog at oversimplificere tingene: klaustrofober kan også frygte at være i folkemængder, og agorafobi kan også beskrives som "frygt for offentlige steder", og på den måde kan en overfyldt festplads f.eks. ramme både klaustrofober og agorafober negativt.
 
== Frekvens ==
Linje 29:
 
== Eksterne links ==
* {{en ikon}} [http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Claustrophobia?open Victorias regerings artikel om klaustrofobi] {{en ikon}}
 
[[Kategori:Fobier]]