Wyoming: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m fix
Præcisering og kilde mangler
Linje 30:
Lavestepunkt = 945 |
}}
'''Wyoming''' er en delstat i [[USA]], der grænser til [[Colorado]], [[Idaho]], [[Montana]], [[Nebraska]], [[South Dakota]] og [[Utah]], og som blev optaget som USA's 44. stat den 10. juli 1890. Wyomings hovedstad og største by er [[Cheyenne (Wyoming)|Cheyenne]]. Indbyggertallet i Wyoming er på blot 522.830<sup>(2007)</sup>, hvilket gør den til USA's mindst befolkede stat.
 
== Historie ==
Linje 38:
Efter at [[Union Pacific Railroad]] i 1867 nåede byen [[Cheyenne (Wyoming)|Cheyenne]], som senere blev hovedstad, begyndte befolkningen at vokse støt i [[Wyoming-territoriet]], som blev dannet i 1868.<ref>[http://wyoming.gov/state/wyoming_news/general/history.asp Wyoming's eGovernment Site]</ref> I modsætning til [[Colorado]] mod syd oplevede Wyoming aldrig et boom i befolkningen grundet fund af mineraler som [[guld]] eller [[sølv]], men [[kobber]] blev dog fundet i dele af delstaten.
 
Da statsfinansierede ekspeditioner nåede til Yellowstone-området fandt de, at tidligere rapporter om naturen i området var korrekte, og dette førte i 1872 til dannelsen af [[Yellowstone National Park]], som blev verdens første [[nationalpark]].{{Kilde mangler}}
 
I 1869 fik kvinderne i Wyoming stemmeret som de første i USA, hvilket delvis var et forsøg på at skaffe nok stemmer til, at Wyoming kunne anerkendes som delstat. Wyoming var også i 1924 den første stat, som valgte en kvindelig guvernør.