Thérèse af Lisieux: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m {{Helgenstub}}
Er ved at skrive en hel artikel...
Linje 26:
| signatur =
}}
'''Marie-Françoise-Skt. Thérèse Martinaf Lisieux''', kendt(Fransk: som '''Sainte-Thérèse afde Lisieux'''), (født [[2.'''Marie januar]]Françoise-Thérèse [[1873]]Martin''' i(2. [[Alençon]],januar1873 død [[30. september]] [[1897]]), iogså [[Lisieux]])kendt varsom en'''Therese [[Frankrig|fransk]]af [[nonne]]Jesusbarnet og forfatterdet hellige ansigt''', eller bare '''Lille Therese'''.. Hun blevvar [[Kanonisering|helgenkåret]]karmelitnonne ifra [[1925]]hun var 15 år gammel og [[kirkelærer]]er stadig yderst betydningsfuld her i [[1997]]moderne tid.
 
Før sin død i 1987 havde hun skrevet sin selvbiografi på opfordring af sin priorinde i klostret. Den blev publiceret først lokalt, men hurtigt blev den en kendt og efterhånden solgt i enorme antal. Og oversat til mange sprog. På dansk hedder den '''Mit kald er at elske''', udgivet af Karmels forlag.
 
Lille Therese er en af de mest elskede helgener i kirkens historie og er blevet kaldt den mest populære helgen i det 20. århundrede. Hendes Lille vej, - den enkle, lille vej til hellighed, som er for alle - giver håb for alle, der søger et dybere forhold til Gud, i tillid og kærlighed.
 
Thérèse følte allerede som stort barn et stærkt kald til Karmel og efter en ihærdig indsats blev hun optaget i karmeliterklosteret i Lisieux da hun var 15 år. Også to af hendes storesøstre var på det tidspunkt i klosteret. Efter ni år i klosteret døde hun efter længere tids sygdom af tuberkulose. I 1925 blev hun helgenkåret og i 1997 blev hun udnævnt til kirkelærer. Basilikaen i Lisieux, som blev bygget umiddelbart efter hendes helgenkåring, er det andet mest besøgte pilgrimssted i Frankrig efter Loudes.
 
{{Commonscat|Thérèse de Lisieux}}