Pink Floyd: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved 87.49.45.16, fjerner ændringer fra 185.26.61.4 (diskussion | bidrag)
Tag: Tilbagerulning
Linje 41:
I 1967 fik gruppen mulighed for at indspille en single med nummeret "See Emily Play", der blev en stor succes. Nummeret var skrevet af Syd Barrett, og han viste sig som en stærk tekstforfatter for gruppen. Musikken blev hovedsagelig udviklet undervejs igennem koncerterne. Gruppen indspillede derpå sit første album ''[[The Piper at the Gates of Dawn]]''.
 
Gruppen var nok musikalsk forbundet med det psykedeliske miljø, men var ikke selv deltagere i de mange follrsøgforsøg. I løbet af 1967 havde Syd Barrett dog eksperimenteret med forskellige [[psykedeliske stoffer]], og han udviklede langsomt en [[psykose]], der skulle præge ham resten af livet. Psykosen sammen med presset på og fra gruppen for en opfølger til succesen "See Emily Play" bragte Syd Barrett helt ud af balance. Ofte kunne han ikke gennemføre koncerterne, men var mere tilskuer end frontfigur. Gruppen bragte en gammel bekendt [[David Gilmour]] ind som hjælpeguitarist. Gilmour havde et godt talent som sanger og matchede Syd Barretts stemme godt nok til at kunne dublere ham. Det viste sig hurtigt, at Gilmour var en fremragende guitarist, der kunne langt mere end at hjælpe til. Enden på Syd Barrets karriere i Pink Floyd var, at gruppen 'glemte' at samle ham op på vej til en koncert. Barrett gjorde tilsyneladende ingen indsigelser imod denne forglemmelse.
 
Syd Barrett forsøgte sig med en solokarriere og fik lavet to plader. Ironisk nok blev disse plader produceret og støttet af David Gilmour. Desværre var Barrett på dette tidspunkt for svækket af sin psykose, og han genvandt aldrig fodfæstet som komponist. Barrett døde i sommeren 2006.