Kilogram: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
→‎Definition: nydefinering af kilogrammet via Plancks konstant
Linje 10:
En meter har senere fået en mere reproducerbar definition, men man har stadig ikke fundet nogen reproducerbar erstatning for kilogram-loddet i Paris. Kilogrammet er således den sidste [[Système International d'Unités|SI]]-enhed, der er defineret ud fra en bestemt genstand (et [[Artefakt (arkæologi)|artefakt]]).
 
En mere generel [[definition]] af kilogrammet er ønskelig, således at man ikke er afhængig af et bestemt lods skæbne. Man kan forestille sig kilogrammet fastlagt ved at fiksere en [[naturkonstant]] til en bestemt talværdi. EnI andennovember mulighed2018 er atet definerekilogram kilogrammetblevet udkoblet fra atommasser (se ogsåtil [[atommasseenhedPlancks konstant]]), som er 6.626069934 x 10<sup>-34</sup>kg∙m<sup>2</sup>/s med en usikkerhed på 13 milliarddele.<ref>[https://newatlas.com/planck-constant-redefine-kilogram/50311/ Redefining the kilogram in terms of Planck’s constant]</ref>
 
Problemet med sådanne generelle definitioner har indtil nu været, at de ikke giver samme nøjagtighed som den nuværende kilogramdefinition. Det er fordi man kan veje et lod med større præcision, end den præcision man hidtil har kunnet bestemme de relevante konstanter med.