ABBA: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Udvidet indledningen, som jo skal være en slags kort resumé af det vigtigste, nok til at kunne give en passende omtale og kunne læses for sig selv uden resten af artiklen. Der er stadig plads til udvidelse af den, fx ved at nævne Waterloo som deres gennembrud. Desuden ændret det engelske navn Eurovision Song Contest til det danske Europæisk Melodi Grand Prix.
ændret et ord
Linje 34:
''People Need Love'' og den efterfølgende single ''He Is Your Brother'' fik dog ikke den store succes, og gruppen besluttede at forsøge at få et gennembrud i udlandet ved at deltage i [[Melodifestivalen|Svensk Melodi Grand Prix]] i [[1973]]. Derfor skrev Björn & Benny, i samarbejde med bl.a. [[Neil Sedaka]], sangen ''Ring, Ring''. Det blev dog kun til en tredjeplads i den svenske grandprixfinale, men sangen blev på trods af det temmelig populær i [[Europa]] og blev nummer 1 i Sverige & [[Belgien]]. Derfor besluttede gruppen at udgive albummet ''[[Ring Ring]]''.
 
''Ring Ring'' havde givet gruppen popularitet rundt omkring i Europa, men i [[Storbritannien]] var der stadig ingen pladeselskaber, der ville skrive kontrakt med gruppen, der dengang kaldt sig "Björn & Benny, Agnetha & Frida", så gruppen bestemte sig for endnu engang at skrive en sang til melodigrandprixet. Denne gang kom den til at hedde ''[[Waterloo (popsang)|Waterloo]]'', og gruppen dannede atet internationalt klingende navn af initialerne i deres fornavne: ABBA.
 
ABBA vandt det Internationale [[Eurovision Song Contest|Melodigrandprix]] i [[1974]], og nu var det ikke noget problem for gruppen at få pladekontrakterne i hus. De skrev bl.a. kontrakt med engelske [[Epic]] og amerikanske [[Atlantic Records]]. ''Waterloo'' blev et hit over hele verden, og det blev også til en [[lp]] med samme navn.